search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:23
MENU CLOSE

Στο σχολείο θα μένει δυο Σαββατοκύριακα το μήνα η τσάντα των μαθητών του δημοτικού

23.09.2019 11:55
Στο σχολείο θα μένει δυο Σαββατοκύριακα το μήνα η τσάντα των μαθητών του δημοτικού - Media

 

Στο σχολείο θα μένει η τσάντα των μαθητών για τουλάχιστον δύο Σαββατοκύριακα τον μήνα, ώστε τα παιδιά να έχουν ελεύθερο χρόνο για δραστηριότητες που τους προσφέρουν χαρά ή απλά για… παιχνίδι.

Το υπουργείο Παιδείας με έγγραφό του ενημέρωσε τους διευθυντές των δημοτικών σχολείων της χώρας ότι θα πρέπει μέχρι την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου να αποστείλουν στην οικεία Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης το πρακτικό του Συλλόγου Διδασκόντων για την εφαρμογή της εγκυκλίου, να παραμένει η τσάντα των μαθητών με τα διδακτικά βιβλία για τουλάχιστον δύο Σαββατοκύριακα τον μήνα στο σχολείο.

Η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, σχετικά με το μέτρο αυτό, που εφαρμόζεται για τρίτη συνεχή σχολική χρονιά στις σχολικές μονάδες επισημαίνει ότι:

Α. Η συγκεκριμένη δραστηριότητα υλοποιείται τουλάχιστον δύο φορές τον μήνα για όλους τους μήνες του διδακτικού έτους και η καθιέρωση της παραμονής των διδακτικών βιβλίων στο σχολείο, δεν αποτελεί μια συμβολική παρέμβαση, αλλά επιδιώκεται οι μαθητές και οι μαθήτριες να μην ασχολούνται με την προετοιμασία μαθημάτων κατά τη διάρκεια αυτών των Σαββατοκύριακων.

Β. Ως εκ τούτου, σε καμία περίπτωση δεν ανατίθενται εργασίες και δεν προγραμματίζονται επαναληπτικές εμπεδωτικές δοκιμασίες για τη Δευτέρα μετά το Σαββατοκύριακο υλοποίησης της δράσης.

Η εγκύκλιο με την υπογραφή της Σοφίας Ζαχαράκη, η οποία στάλθηκε στα σχολεία καλεί τους διευθυντές του σχολείου με τον Σύλλογο Διδασκόντων να μεριμνήσουν :

Για τη σωστή εφαρμογή της δράσης και την ενδεχόμενη διαμόρφωση του Εβδομαδιαίου Ωρολογίου Προγράμματος για την υποστήριξη της.

Για την ενημέρωση των γονέων και κηδεμόνων με ανάρτηση των ημερομηνιών εφαρμογής της δράσης με τους ακόλουθους τρόπους:

α) σε εμφανές σημείο του σχολείου,

β) στην ιστοσελίδα του σχολείου, γ) με ενημερωτικό σημείωμα έντυπο ή ηλεκτρονικό.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:22