search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 19:20
MENU CLOSE

Οινούσσες: Επτά νεκροί, οι πέντε παιδιά από βύθιση βάρκας με Τούρκους πολιτικούς πρόσφυγες

27.09.2019 08:29
Αγνοείται βάρκα με τουρίστες στην Κεφαλλονιά - Media

 

Στους επτά ανέρχονται οι νεκροί από τη βύθιση βάρκας με Τούρκους πολιτικούς πρόσφυγες στη θαλάσσια περιοχή των Οινουσσών, καθώς το Λιμενικό εντόπισε πέντε ακόμη σορούς. 

Τρία παιδιά και δύο γυναίκες είναι μεταξύ των πέντε σορών που περισυνελέγησαν. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σκάφος πρέπει να επέβαιναν 19 άτομα.

Νωρίτερα από την ίδια θαλάσσια περιοχή είχαν ανασυρθεί οι σοροί ενός τετράχρονου παιδιού και ενός βρέφους.

Το ναυάγιο έγινε αντιληπτό περίπου στις 11.00 το πρωί της Παρασκευής, όταν διαπιστώθηκε η ύπαρξη μιας βάρκας που είχε ανατραπεί. Αμέσως κινητοποιήθηκε το επιβατηγό πλοίο «Νήσος Ρόδος» που έπλεε στην περιοχή, συμμετέχοντας στην επιχείρηση έρευνας που σύντομα εξελίχθηκε και σε διάσωσης.

Στην επιχείρηση έσπευσαν αμέσως σκάφη του Λιμενικού Σώματος και της Frontex, ελικόπτερο της πολεμικής αεροπορίας και αεροσκάφος της Frontex και συμμετέχουν στις έρευνες διάσωσης.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού

Ευρεία επιχείρηση έρευνας και διάσωσης αλλοδαπών πραγματοποιείται από τις πρωινές ώρες σήμερα, από στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής και της FRONTEX, κατά την οποία ως τώρα έχουν περισυλλεγεί δώδεκα (12) άνθρωποι καθώς και άλλα επτά άτομα (07) χωρίς τις αισθήσεις τους. Ειδικότερα, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ενημερώθηκε από σκάφος FRONTEX, τις πρωινές ώρες σήμερα, για ανατροπή λέμβου με αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στην θαλάσσια περιοχή Βόρεια των Οινουσσών. Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης στην περιοχή, προς εντοπισμό των ανωτέρω, έσπευσαν άμεσα τρία (03) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα σκάφος ανοιχτής θαλάσσης Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ, δύο (2) ακόμη σκάφη της FRONTEX, ενώ απογειώθηκε ελικόπτερο SUPER PUMA της Πολεμικής Αεροπορίας, καθώς και αεροσκάφος και ελικόπτερο της FRONTEX. Το πλήρωμα του σκάφους της δύναμης FRONTEX περισυνέλεξε συνολικά δώδεκα (12) αλλοδαπούς, καλά στην υγεία τους, τους οποίους και μετέφερε στη Χίο, ενώ ως τώρα έχουν ανασυρθεί ακόμη επτά (07) άτομα (δύο (02) γυναίκες και πέντε (05) παιδιά) από έτερα περιπολικά σκάφη και από ιδιώτη δύτη, χωρίς τις αισθήσεις τους, τα οποία μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Χίου «ΣΚΥΛΙΤΣΕΙΟ», όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος τους. Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικά Λιμεναρχείο Χίου, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται.

φωτογραφία αρχείου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 19:20