search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 01:19
MENU CLOSE

«Κόλαση» στη Μόρια: Τουλάχιστον δύο νεκροί από φωτιά – Και τραυματίες

29.09.2019 15:28
«Κόλαση» στη Μόρια: Τουλάχιστον δύο νεκροί από φωτιά - Και τραυματίες  - Media

 

Μία γυναίκα και ένα μωρό έχασαν τη ζωή τους από πυρκαγιά που ξέσπασε σε κοντέινερ στον καταυλισμό της Μόριας, ενώ υπάρχουν φόβοι και για άλλους νεκρούς. 

Στο κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης βρίσκονται ήδη ασθενοφόρα για να μεταφέρουν τραυματισμένους πρόσφυγες. 

Λίγο μετά τις 7.20 το απόγευμα, ανακοινώθηκε ότι μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Μυτιλήνης απανθρακωμένη σωρός γυναίκας με ιδιωτικό όχημα. 

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες. 

Στο σημείο έσπευσαν πυροσβεστικά οχήματα που αρχικά εμποδίστηκαν από τους πρόσφυγες, ενώ -όπως έγινε γνωστό- κλήθηκαν και εναέρια μέσα για την κατάσβεση της πυρκαγιάς. 

«Oι μετανάστες επιτέθηκαν εναντίον αστυνομικών και πυροσβεστών. Έκαναν ζημιές σε αυτοκίνητα. Η φωτιά ξεκίνησε από έναν οικίσκο και επεκτάθηκε στα κτήματα. Κάηκαν 7 οικίσκοι και κάηκαν και 7 στρέμματα ελαιώνα», δήλωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha o δήμαρχος Στρατής Κυτέλης. 

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. 

Από την αστυνομία αρχικά ανακοινώθηκαν τα εξής: «Αστυνομικές δυνάμεις επιχειρούν αυτή τη στιγμή στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας στη Λέσβο, λόγω επεισοδίων που έχουν ξεσπάσει. Είχαν προηγηθεί δύο πυρκαγιές, η πρώτη την 16:45 ώρα περίπου σε απόσταση 400 περίπου μέτρων εξωτερικά του Κέντρου, η οποία κατασβέσθη από τις πυροσβεστικές δυνάμεις και η δεύτερη 20 περίπου λεπτά αργότερα εντός του ΚΥΤ, για την κατάσβεση της οποίας επιχειρούν πυροσβεστικές δυνάμεις. Υπάρχουν πληροφορίες αλλά δεν έχει μέχρι στιγμής εξακριβωθεί αν υπάρχουν θύματα». 

Με νεότερη ανακοίνωσή της γνωστοποίησε τα εξής: «Σε συνέχεια προηγούμενων ενημερώσεων, από το ΚΥΤ της Μόριας μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης απανθρακωμένη σορός και διενεργείται εξέταση από ιατροδικαστή. Οι αστυνομικές δυνάμεις δεν έχουν φτάσει ακόμα στο χώρο όπου βρίσκονται τα κοντέιντερ, όπου σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει και δεύτερη σορός», 

Παράλληλα ανακοινώθηκε πως σπεύδει στο νησί ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λεύτερης Οικονόμου. 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 01:19