search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:56
MENU CLOSE

Και με τη βούλα: Η Ελλάδα αναλαμβάνει την εκπαίδευση του στρατού της Βόρειας Μακεδονίας

30.09.2019 13:32
Και με τη βούλα: Η Ελλάδα αναλαμβάνει την εκπαίδευση του στρατού της Βόρειας Μακεδονίας - Media

 

Eλληνικά F-16 θα προστατεύουν τον εναέριο χώρο της Βόρειας Μακεδονίας. Τον αποκλειστικό έλεγχο του εναερίου χώρου τη Βόρειας Μακεδονίας αναλαμβάνει η ελληνική Πολεμική Αεροπορία, σύμφωνα με την συμφωνία αμυντικής συνεργασίας που υπογράφεται τη Δευτέρα το απόγευμα στο Γ΄Σώμα Στρατού από τους αρχηγούς ΓΕΕΘΑ Ελλάδας και Βόρειας Μακεδονίας.

Πρόκειται για μια σημαντική συμφωνία, αφού τον εναέριο χώρο της Βόρειας Μακεδονίας ζήτησαν να προστατεύσουν τόσο η Τουρκία όσο και η Βουλγαρία. Είναι μέρος της αμυντικής συμφωνίας των δύο χωρών, με την οποία η Ελλάδα αναλαμβάνει επί της ουσίας κι όχι στα λόγια την αναδιοργάνωση των Ενόπλων Δυνάμεων της Βόρειας Μακεδονίας, οι οποίες πρέπει να προσαρμοστούν στις ΝΑΤΟϊκές απαιτήσεις.

Στη συμφωνία προβλέπεται η αναχαίτιση αεροσκαφών που προτίθεται να διενεργήσουν τρομοκρατικές ενέργειες σε βάρος της Βόρειας Μακεδονίας.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50