01/04/2020 09:33:50

Νίκος Φίλης: Να έρθει στη Βουλή η Γκρέτα Τούνμπεργκ

Νίκος Φίλης: Να έρθει στη Βουλή η Γκρέτα Τούνμπεργκ - Media

 

«Στην πλατεία Συντάγματος, όπου διαδηλώνουν οι νέοι για το περιβάλλον, πρέπει να πάμε. Εκεί είναι η πραγματική Βουλή των Εφήβων» ανέφερε o Nίκος Φίλης σε ομιλία του στην Βουλή και κάλεσε στην Ελλάδα τη 16χρονη Σουηδή, Γκρέτα Τούνμπεργκ. 

Ως «θετική μετατόπιση» χαρακτήρισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, την απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να μην ψηφίσει τις συμβάσεις έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων που υπέγραψε προεκλογικά η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα.

Παράλληλα, άσκησε κριτική εξ αριστερών στην ηγεσία της Κουμουνδούρου, επισημαίνοντας ότι η κλιματική αλλαγή που σήμερα επικαλείται ίσχυε και πριν από τις εκλογές, όταν υπέγραφε τις σχετικές συμβάσεις.

Συγκεκριμένα, με παρέμβαση στη συζήτηση που διεξάγεται στην Ολομέλεια της Βουλής για την κύρωση των συμβάσεων, ο κ. Φίλης ανέφερε: «Άκουσα την κυβέρνηση να κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι αλλάζει θέση. Είναι μια θετική μετατόπιση. Όμως, αρκεί το ακατανόητο "ναι" που είπαμε πριν από τις εκλογές να γίνει σήμερα "παρών". Άκουσα ως άλλοθι το επιχείρημα του ξεπουλήματος των ΕΛΠΕ. Αυτό, όμως, είναι το έλασσον. Το μείζον είναι η κλιματική αλλαγή και αυτή υπήρχε και πριν από τις εκλογές. Αυτή είναι η δύναμη της Αριστεράς. Να διορθώνει τα λάθη της και να διαμορφώνει κοινωνική γραμμή υπέρ του περιβάλλοντος».

Επίσης, ο κ. Φίλης κάλεσε τα κόμματα να ακούσουν τις διαδηλώσεις για την προστασία του περιβάλλοντος. «Στην πλατεία Συντάγματος όπου διαδηλώνουν οι νέοι για το περιβάλλον πρέπει να πάμε. Εκεί είναι η πραγματική Βουλή των Εφήβων» ανέφερε και πρότεινε να κληθεί στην αρμόδια επιτροπή η 16χρονη ακτιβίστρια Γκρέτα Τούνμπεργκ.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.