12/07/2020 19:07:14

Τσακαλώτος: Η αριστερά το 2015 ανέλαβε γιατί ήταν ιστορικά αναγκαίο

Τσακαλώτος: Η Ελλάδα οφείλει να στηρίξει το αίτημα για ευρωομόλογο - Media

 

Στην κριτική που δέχτηκε για την άποψη που εξέφρασε χθες αναφορικά με το φόρο στο πετρέλαιο και την κλιματική αλλαγή απάντησε ο τομεάρχης Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος. Παράλληλα δείχνει παίρνει θέση και για την συζήτηση που άνοιξε με τις δηλώσεις Βούτση ότι το 2015 ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν ανέτοιμος να κυβερνήσει.

Όταν γίνεται μία συζήτηση και κάποιος υποστηρίζει το επίδομα θέρμανσης έναντι της μείωσης του φόρου στο πετρέλαιο γιατί είναι πιο στοχευμένη πολιτική, και μπορεί ταυτόχρονα να καλύψει τις ανάγκες των ανθρώπων για θέρμανση αλλά και να εξοικονομήσει πόρους για να καλυφθούν άλλες ανάγκες όπως η παιδεία και η υγεία και η "είδηση" βγαίνει αποκρύπτοντας όλη την κουβέντα και για το επίδομα και για τις άλλες ανάγκες τότε έχουμε κακή δημοσιογραφία.

Το ίδιο έχουμε και όταν από τη φράση "είχαμε πρόγραμμα είχαμε σχέδιο άλλα είχαμε και ελλείμματα" κάποιος ξεχνάει τα πρώτα 2/3. Αν κάποιος πιστεύει ότι οι πολιτικοί τα ξέρουν όλα, είναι έμπειροι για τα πάντα, και δεν κάνουν ποτέ λάθη, λυπάμαι αλλά θα τον απογοητεύσω. Το να μην κάνεις λάθη είναι αδύνατο, το να τα παραδέχεσαι και να τα διορθώνεις απαραίτητο. Η αριστερά το 2015 ανέλαβε την κυβέρνηση όχι γιατί κατείχε την απόλυτη αλήθεια. Αλλά γιατί ήταν ιστορικά αναγκαίο να αναχαιτιστεί η ανθρωπιστική κρίση, να βγούμε από τα μνημόνια, να βρεθεί λύση για το χρέος, να γίνουν δημοκρατικές τομές, να αλλάξει πορεία η χώρα. Και η αριστερά τα κατάφερε. Και αν βρισκόμασταν πάλι εκεί, πάλι θα αναλαμβάναμε την ευθύνη. Γιατί η κοινωνία δεν είχε, δεν έχει και δεν θα έχει την πολυτέλεια να περιμένει "να ωριμάσουν οι συνθήκες".

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.