search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:21
MENU CLOSE

Απόλυτη εγκατάλειψη στο Αχίλλειο: Ραγισμένες κολόνες, πεσμένοι σοβάδες, μούχλα στους τοίχους (Photos)

16.10.2019 09:19
Απόλυτη εγκατάλειψη στο Αχίλλειο: Ραγισμένες κολόνες, πεσμένοι σοβάδες, μούχλα στους τοίχους (Photos) - Media

 

Απαράδεκτες εικόνες εγκατάλειψης κατέγραψε το Corfutvnews στο ανάκτορο που έχτισε η αυτοκράτειρα Σίσι στο Αχίλλειο, το οποίο είναι και το τρίτο σε επισκεψιμότητα Μουσείο της χώρας.

Αν και τα έσοδα από τις εισπράξεις των εισιτηρίων των επισκεπτών ανέρχονται σε πολλά εκατομμύρια ετησίως, το παλάτι φαίνεται ετοιμόρροπο με ρωγμές στις κολώνες, πεσμένους σοβάδες από τα ταβάνια και εμφανή τα σημάδια διάβρωσης στους τοίχους από την υγρασία. 

Το Αχίλλειο οικοδομήθηκε ανάμεσα στο 1887-1891.  Μέσα από τα ημερολόγιά της προκύπτει ότι στην Κέρκυρα η Σίσι ζούσε σαν καθημερινός άνθρωπος. Της θύμιζε τα παιδικά της χρόνια στη Βαυαρία.

Το Αχίλλειο ωφέλησε για χρόνια  τουριστικά τη χώρα. Ακόμη και σήμερα το ανάκτορο – μουσείο, σε μια παρακμή αν δει κάποιες φωτογραφίες του στον κερκυραϊκό Τύπο,  είναι από τα πρώτα σε επισκεψιμότητα. «Φέρνει 4 εκατ. ευρώ τον χρόνο από τους επισκέπτες του» όπως δήλωσε παλαιότερα η αρχαιολόγος και διευθύντρια του μουσείου Δέσποινα Ζερνιώτη. 

«Ανήκει στον ΕΟΤ  και σίγουρα έχει βιώσει καλύτερες ημέρες. Από το 1994 που ανακαινίστηκε για τη Σύνοδο Κορυφής μην ξεχνάμε ότι πέρασαν 25 χρόνια». 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:20