search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 11:54
MENU CLOSE

Τσακαλώτος για τον προϋπολογισμό: Πάλι θα την πληρώσουν οι «συνήθεις ύποπτοι»

20.10.2019 12:55
Επιστολή Τσακαλώτου στο ΥΠΟΙΚ για να εξεταστούν τα δημοσιονομικά μεγέθη - Media
 
«Η ΝΔ σχεδίασε τις πολιτικές που ήθελε και μετά προσάρμοσε τον ρυθμό ανάπτυξης, έτσι ώστε να βγαίνουν τα νούμερα και υπό αυτή την έννοια ο προϋπολογισμός έχει τρωτά σημεία». Αυτό τόνισε σε συνέντευξη στην εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής» ο τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος.
 
Προέβλεψε, επίσης, ότι εάν δεν «βγουν» τα νούμερα, «το κόστος θα το πληρώσουν οι “συνήθεις ύποπτοι”, με μέτρα λιτότητας και περικοπές δαπανών σε έναν επόμενο προϋπολογισμό».
 
Ακόμη, ο τέως υπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι το ότι η Νέα Δημοκρατία δεν θέλησε να διαπραγματευτεί για χαμηλότερα πλεονάσματα έως το 2021, θα σημάνει «σίγουρα λιγότερα θετικά μέτρα και άρα χαμηλότερη ανάπτυξη».
 
Τέλος, αναφερόμενος στην πρώτη περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσακαλώτος επεσήμανε: «Η Αριστερά το 2015 ανέλαβε την κυβέρνηση όχι γιατί κατείχε την απόλυτη αλήθεια, αλλά γιατί ήταν ιστορικά αναγκαίο να αναχαιτιστεί η ανθρωπιστική κρίση, να βγούμε από τα μνημόνια, να βρεθεί λύση για το χρέος, να γίνουν δημοκρατικές τομές, να αλλάξει πορεία η χώρα. Και η Αριστερά τα κατάφερε».
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 11:54