22/01/2020 13:05:56

Δεν θα πιστέψετε ποια χώρα θέλει να αποκτήσει F-35

«Έσπασε ταμεία» η νέα συμφωνία για τα F-35 - Ίλιγγος με τα ποσά - Media
 
Μέχρι στιγμής οι χώρες που βρίσκονται στο πρόγραμμα απόκτησης των περίφημων stealth μαχητικών F-35 είναι, εκτός των ΗΠΑ, φυσικά, δέκα συν μία, καθώς η Τουρκία, αν και από τους πρώτους συνεργάτες στην ανάπτυξη του προγράμματος, βρίσκεται για την ώρα σε κατάσταση limbo, λόγω της αγοράς των ρωσικών S-400.
 
Ωστόσο, μια χώρα που κάθε άλλο παρά γνωστή είναι για τα εξοπλιστικά της πρόγράμματα, βρίσκεται σε φάση αξιολόγησης των F-35 καθώς σκοπεύει να ανανεώσει το στόλο των μαχητικών της και να αγοράσει μέχρι και 40 νέα μαχητικά.
 
Η χώρα-έκπληξη είναι η Ελβετία, η οποία έχει προϋπολογισμό 8 δισ. δολαρίων και ήδη αξιολογεί πέντε διαφορετικά μαχητικά αεροσκάφη, καθώς εκτός από τα F-35, στη βάση του Παϊρέν έχουν φθάσει επίσης Eurofighter Typhoons, ενώ από το μικροσκόπιο των Ελβετών θα περάσουν τα F/A-18E/F Super Hornet, τα Rafale και τα Saab Gripen.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Ελβετοί θα αξιολογήσουν τα πέντε μαχητικά κατά τη διάρκεια του 2020 με στόχο τα νέα αεροσκάφη να ενταχθούν στον στόλο της χώρας το αργότερο ως το 2025, καθώς σήμερα η αεροπορία της χώρας αποτελείται από γερασμένα Hornets και F-5.
 
Για την ιστορία, οι χώρες που απέκτησαν ή θα αποκτήσουν τα F-35 είναι, εκτός των ΗΠΑ, η Βρετανία, η Ιταλία, η Ολλανδία, η Νότια Κορέα, η Ιαπωνία, η Πολωνία, η Νορβηγία, η Αυστραλία, η Δανία, το Βέλγιο και το Ισραήλ.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.