search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 16:32
MENU CLOSE

«Πυρ κατά βούληση» από τον Π. Γερουλάνο: Το ΠΑΣΟΚ οδηγείται στην «ποταμοποίησή» του

01.11.2019 18:35
4807086-1.jpg
 
«Απασφάλισε» ο Παύλος Γερουλάνος, στη συνεδρίαση της ΚΟΕΣ του ΠΑΣΟΚ, αφήνοντας σοβαρές αιχμές κατά της Φώφης Γεννηματά.
 
Ο κ. Γερουλάνος μιλώντας αμέσως μετά την Επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ τόνισε πως «νιώθω από αυτά που ακούω ότι έχουμε έρθει εδώ για μια απλή διεκπεραίωση: Να υπηρετήσουμε μια γραφειοκρατική υποσημείωση στη μεγάλη ιστορία της Δημοκρατικής Παράταξης. Να επεκτείνουμε τη θητεία της Προέδρου ώστε να παραμείνει αρχηγός του ΠΑΣΟΚ όσο είναι αρχηγός του ΚΙΝΑΛ. Και να το κάνουμε γρήγορα ώστε να μην, όπως λένε, δοθεί έδαφος στην εσωστρέφεια».
 
«Είμαι εδώ για να σας πω ότι ο ρόλος μας είναι μεγαλύτερος. Πολύ πιο ουσιαστικός. Και ότι η δημοκρατία δεν οδηγεί ποτέ στην εσωστρέφεια» πρόσθεσε, ενώ απαντώντας σε όσους τον κατηγορούν ότι έχει προσωπικές φιλοδοξίες είπε ότι «λένε κάποιοι ότι τα λέω αυτά και ότι κάνω ό,τι κάνω από προσωπική φιλοδοξία. Δεν είναι έτσι.Τα λέω και τα κάνω διότι τα πιστεύω βαθιά. Τα λέω χρόνια τώρα και θα συνεχίσω να τα λέω όσο τα πιστεύω».
 
«Είναι προφανές, σε μένα τουλάχιστον, ότι ένα κόμμα που δεν υπηρετεί τη δημοκρατία δεν μπορεί να γίνει ο φορέας της δημοκρατίας. Φορέας ενός οράματος που πιστεύει πραγματικά στον Έλληνα. Και για αυτό πίστευα και θα πιστεύω πάντα σε ένα ΠΑΣΟΚ που αντιλαμβάνεται το αύριο» συνέχισε. «Για να χτίσουμε αυτό το ΠΑΣΟΚ χρειαζόμαστε ένα συνέδριο πολιτικό. Ανοιχτό, δημοκρατικό, ουσιαστικό με σεβασμό στον κόσμο που θέλει να συμμετέχει. Και όχι μόνο διεκπεραιωτικό. Ένα συνέδριο που θα αλλάξει το καταστατικό αλλά θα συζητήσει και θέσεις και στρατηγική με βάση τις αρχές και τις αξίες του. Ένα συνέδριο που θα κάνει πάλι το ΠΑΣΟΚ δυνατό, πατριωτικό, ανθρωποκεντρικό, σοσιαλιστικό. Πραγματικά δημοκρατικό. Και σε ένα τέτοιο συνέδριο είναι πολλοί από εμάς που θα δεχόντουσαν να παραταθεί η θητεία της Προέδρου» τόνισε ακόμη.
 
«Αντί για αυτό μας ζητούν ένα συνέδριο που θα κάνει το ΠΑΣΟΚ σφραγίδα. Που θα το αδρανοποιήσει. Που θα αφαιρέσει και το τελευταίο οξυγόνο από τον μόνο φορέα που γνωρίζω που έχει τη δυνατότητα να είναι όλα τα παραπάνω για να υπηρετήσει τις ανάγκες των Ελλήνων. Ένα συνέδριο που οδηγεί το ΠΑΣΟΚ στην “Ποταμοποίησή” του» ανέφερε.
 
Στη συνέχεια ο Παύλος Γερουλάνος ανακοίνωσε ότι αποσύρει την υποψηφιότητά του για το ΔΣ της ΚΕΔΕ, για την ενότητα του χώρου και πρόσθεσε ότι θα θα παραμείνει επικεφαλής του Αυτοδιοικητικού Κινήματος της Παράταξης που ηγείται για να δώσει τη μάχη και θα στηρίξει όποιον δήμαρχο εκλεγεί πρώτος.
 
«Θα αποσύρω το όνομα μου από υποψήφιος για το ΔΣ της ΚΕΔΕ. θα παραμείνω επικεφαλής της Παράταξης όπως εκλέχτηκα διότι ποτέ δεν έφυγα από μάχη για την Παράταξη, όσο δύσκολη και να είναι αλλά θα δουλέψω με τους εξαιρετικούς δημάρχους που έχουμε σε όλη την Ελλάδα για να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα στις εκλογές. και θα προτείνω ένα ψηφοδέλτιο που ο πρώτος δήμαρχος που θα εκλεγεί θα είναι και ο επικεφαλής. Διότι θέλω να μιλάω ελεύθερα και δεν θέλω να νιώθει κανείς ότι κάνω ζημιά στο Αυτοδιοικητικό Κίνημα. Διότι θέλω να μπορώ να ζητώ από το ΠΑΣΟΚ και να ξέρουν ότι ζητώ για την Παράταξη και όχι για την πάρτη μου. Και διότι θέλω να δείξω με πράξεις ότι η ενότητα του χώρου θέλει από όλους μας να κάνουμε ένα βήμα πίσω όταν αυτό αρμόζει. Είναι το ελάχιστο που χρωστάω σε εσάς και το ελάχιστο που χρωστάω στην παράταξη» ανέφερε χαρακτηριστικά.
 
Παράληλλα ο Παύλος Γερουλάνος συνεχίζοντας τις αιχμές προς την Φώφη Γεννηματά είπε πως «απουσιάζει από την πολιτική ζωή του τόπου ένα Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα που θα εμπνέεται από τις αρχές και τις αξίες του αλλά και θα χτίζει πολιτικές για το αύριο της πατρίδας μας. Το ΠΑΣΟΚ που λείπει είναι το ΠΑΣΟΚ που ξέρει να αξιοποιεί όλες τις δυνάμεις της κοινωνίας, χωρίς εξαιρέσεις. Που ξέρει να συνθέτει τάσεις και όχι να διώχνει. Που ξέρει ότι για να φτιάξεις κάτι μεγαλύτερο πρέπει να σεβαστείς κάθε φωνή και ότι κάθε φωνή έχει αξία». «Αυτό το ΠΑΣΟΚ έχει σήμερα πνιγεί στην ασφυκτική αγκαλιά του ΚΙΝΑΛ. Ένα κόμμα που δεν ξεκίνησε με γνώμονα τις ανάγκες του Έλληνα αλλά για τις ανάγκες μερικών λεγόμενων «πρωτοκλασάτων» να διεκδικήσουν την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ χωρίς να δεσμεύονται από το όραμα, τις αρχές και τις αξίες του ΠΑΣΟΚ» κατέληξε.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 16:32