27/02/2021 09:02:15

Οθωνοί: Τοποθέτησαν 82 κολόνες της ΔΕΗ και... ξέχασαν να περάσουν καλώδια!

Οθωνοί: Τοποθέτησαν 82 κολόνες της ΔΕΗ και... ξέχασαν να περάσουν καλώδια! - Media

 

Απίστευτο και όμως ελληνικό. Στους Οθωνούς λοιπόν, ένα από τα ακριτικά μας νησιά, δεν υπάρχει ηλεκτροφωτισμός σε μεγάλο μέρος του, και ως επί το πλείστον κατά μήκος του λιμανιού.

Όπως κατήγγειλε μιλώντας στο Open Tv, ο κάτοικος του νησιού Γιάννης Κατέχης «η εικόνα με τον φωτισμό είναι ανύπαρκτη. Εδώ και πέντε χρόνια είχε γίνει μελέτη, η μελέτη από τον προηγούμενο πήγε στον επόμενο δήμαρχο, όμως... χάθηκε στο δρόμο. Ξέχασαν να δημοπρατήσουν τα καλώδια. Υπάρχουν 82 στύλοι με λάμπες στημένοι και δεν υπάρχουν καλώδια! Σ' αυτό δεν ευθύνεται η ΔΕΗ, αλλά τα αρμόδια συνεργεία του δήμου, που δεν έλεγξαν τον εργολάβο την ώρα που έκαναν τη δουλειά...»

Ο κύριος Κατέχης τονίζει ότι στο νησί των 50 μόνιμων κατοίκων, το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι δεν έχουν ανεξάρτητο δήμο, όπως συμβαίνει στα υπόλοιπα ακριτικά νησιά του Αιγαίου.

«Ο δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας, στον οποίο ανήκουμε δεν τοποθέτησε τους τρεις αντιδημάρχους, με αποτέλεσμα να μην έχουμε καν εκπροσώπηση. Ξεκινήσαμε εκστρατεία για να απεμπλακούμε και να αποκτήσουμε το δικό μας δήμο» τονίζει και προσθέτει ότι ο χειμώνας είναι δύσκολος, καθώς υπάρχει ακτοπλοϊκή σύνδεση τρεις φορές την εβδομάδα, ενώ «γιατρό έχουμε έναν στρατιωτικό κι ένα μικρό ιατρείο. Το καλοκαίρι έχουμε γύρω στους 500 τουρίστες, κυρίως από Ιταλία γιατί είμαστε πολύ κοντά, μόλις 40 μίλια».

Το λάθος του εργολάβου στους Οθωνούς

Σύμφωνα με τις καταγγελίες των κατοίκων στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, «το θέμα έγκειται στη "λανθασμένη" μελέτη που είχε δημοπρατηθεί πριν χρόνια για το έργο του φωτισμού στο λιμάνι των Οθωνών, όταν ο μελετητής φέρεται να "ξέχασε" να εντάξει και την ηλεκτρική καλωδιακή σύνδεση των κολόνων, μεταξύ τους, με αποτέλεσμα όταν ανέλαβε ο εργολάβος να εκτελέσει το έργο όπως ακριβώς ήταν η μελέτη.

Αυτή αφορούσε την τοποθέτηση των φωτιστικών κολόνων, την κεντρική καλωδίωση, την παραδοχή του δικτύου και την υποδομή της διασύνδεσης των κολόνων, αλλά τη μη παροχή καλωδίου για τη σύνδεση των κολόνων φωτισμού μεταξύ τους, αλλά και με το δίκτυο ηλεκτροδότησής. Το έργο κόστισε περίπου 100.000 ευρώ, αλλά το λιμάνι δεν είδε ποτέ το φως του.

Έτσι, ο Άμμος, που το καλοκαίρι φιλοξενεί εκατοντάδες ιστιοπλοϊκά, αλλά είναι και το βασικό λιμάνι της ακτοπλοϊκής σύνδεσης του νησιού, παραμένει το βράδυ σκοτεινός».

Οπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ μετά από το χρόνιο αίτημα των κατοίκων φαίνεται να γίνεται μία προσπάθεια προκειμένου να προκύψει μία νέα συμπληρωματική μελέτη από τον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, ώστε αυτό το παράδοξο ζήτημα να λυθεί, με τους κατοίκους να παραμένουν χρόνια τώρα απογοητευμένοι από την εγκατάλειψη του νησιού τους στο έλεος του Θεού.
 

 

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.