10/04/2020 22:13:46

Κύπρος: Σάλος για την πολιτογράφηση διεθνούς απατεώνα με εμπλοκή του Αρχιεπισκόπου

Κύπρος: Σάλος για την πολιτογράφηση διεθνούς απατεώνα με εμπλοκή του Αρχιεπισκόπου - Media

 

Η υπόθεση της πολιτογράφησης του Μαλαισιανού καταζητούμενου Jho TaeK Low, πέρα από την τραγελαφική της διάσταση έχει και άλλες πολύ σοβαρές πτυχές, για τις οποίες οι πολίτες της Κύπρου φαίνεται ότι απαιτούν άμεσες και πειστικές εξηγήσεις.

 Τόσο εκ μέρους της κυβέρνησης, όσο και από τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο, ο οποίος έχει αποκαλυφθεί ότι έπαιξε τον ρόλο μεσάζοντα.

Ήδη η υπόθεση προκάλεσε αίσθηση διεθνώς, καθώς ο Jho Low είναι πασίγνωστος, τόσο λόγω της απάτης που φέρεται να έστησε, όσο και λόγω της ζωής που επέλεξε να κάνει ως πολυεκατομμυριούχος, προσεγγίζοντας διάσημους ηθοποιούς, τηλεπερσόνες και μοντέλα.

Με σημερινό της δημοσίευμα, η κυπριακή εφημερίδα «Πολίτης» αποκαλύπτει σήμερα ότι υπήρξε έκδοση επιταγής, προς πίστη της Αρχιεπισκοπής, η οποία φέρεται να συνδέεται άμεσα με την απόκτηση κυπριακού διαβατηρίου από τον Jho Low.

Παράλληλα η κυβέρνηση δεν έχει δώσει καμία πειστική εξήγηση για τη μη τήρηση των διαδικασιών πολιτογράφησης, αλλά και για τη μη ανάκληση της πολιτογράφησης, όταν έγιναν γνωστές οι δραστηριότητες του Μαλαισιανού καταζητούμενου.

Πολλά τα μηδενικά

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Πολίτη» η μεσολάβηση του Αρχιεπισκόπου προς τον τότε υπουργό Εσωτερικών για πολιτογράφηση του Jho Low δεν έγινε … άνευ αντικρίσματος.

Είναι ιδιαιτέρως περίεργη η σύμπτωση, την ημέρα της εκδόσεως του διαβατηρίου, να εκδίδεται τραπεζική επιταγή σε πίστη της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου, ύψους 300.000 ευρώ.

Οι πηγές του «Π» αναφέρουν ότι, πρόκειται για εισφορά του Μαλαισιανού στην Εκκλησία της Κύπρου, σε ένδειξη αναγνώρισης του πολυσχιδούς έργου της και του ενδιαφέροντος που επέδειξε ο Αρχιεπίσκοπος για την τακτοποίηση της υπόθεσης του Jho Low.

Όπως και αν έχουν τα πράγματα ο Μακαριότατος οφείλει να εξηγήσει για ποιες υπηρεσίες εκδόθηκε η επιταγή ή αν αποτελεί απλώς εισφορά στο «παγκάρι» της Εκκλησίας από έναν «πιστό».

Η επιταγή των 300.000 ευρώ δεν θα προκαλούσε τόσο ενδιαφέρον αν η έκδοσή της δεν συνέπιπτε χρονικώς με την έκδοση του διαβατηρίου του Jho Low και αν δεν είχαν προηγηθεί οι επιστολές του Αρχιεπισκόπου προς τον Σωκράτη Χάσικο, με τις οποίες ζητούσε την ταχεία πολιτογράφηση του Μαλαισιανού που δήθεν θα επένδυε σε εκκλησιαστική γη.

Στην πραγματικότητα ο Jho Low δεν έκανε καμία επένδυση πέραν αυτής που απαιτούσε το επενδυτικό πρόγραμμα για πολιτογράφηση.

Πήρε το διαβατήριο και χάθηκε...

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.