search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 17:18
MENU CLOSE

Κύπρος: Έδιωξαν ημιλιπόθυμο παιδί από τις Πρώτες Βοήθειες (Photo)

05.11.2019 17:26
Κύπρος: Έδιωξαν ημιλιπόθυμο παιδί από τις Πρώτες Βοήθειες (Photo) - Media

 

Σε μία σοβαρή καταγγελία για την οποία έχει ήδη ενημερωθεί ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας, προέβη η μητέρα 9χρονου παιδιού στην Λεμεσό.

Σύμφωνα με το philenews.com, η μητέρα καταγγέλλει ότι νοσοκόμα που εργαζόταν στη διαλογή ασθενών στις Πρώτες Βοήθειες του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού, αρνήθηκε την εγγραφή και περίθαλψη του παιδιού, το οποίο προσήλθε στο Τμήμα, συνοδευόμενο από τον πατέρα του, με συμπτώματα παρατεταμένου εμετού και αφυδάτωσης. Το υπό διερεύνηση περιστατικό σημειώθηκε χθες το πρωί.

Σύμφωνα με τον ισχυρισμό της μητέρας το παιδί βρισκόταν σε ημιλιπόθυμη κατάσταση, ωστόσο δεν δέχθηκαν να το κάνουν εισαγωγή αρχικά με τον ισχυρισμό ότι έπρεπε να επισκεφθεί πρώτα τον προσωπικό του γιατρό, στην προκειμένη περίπτωση τον παιδίατρο ή να παραπεμφθεί μέσω των εξωτερικών ιατρείων και ακολούθως με το αιτιολογικό ότι ο πατέρας δεν είχε τη δεδομένη στιγμή τα δέκα ευρώ που απαιτούνταν για την εγγραφή του παιδιού. Να σημειωθεί ότι ο πατέρας είναι δικαιούχος κάρτας νοσηλείας Α’, ενώ η μητέρα εργάζεται στο χώρο της Υγείας.

Μετά από αυτή την εξέλιξη και ενώ, όπως καταγγέλλει η μητέρα, είχε χαθεί πολύτιμος χρόνος, με αποτέλεσμα το παιδί να ατονήσει και τελικώς να καταρρεύσει, μεταφέρθηκε εσπευσμένα από τους γονείς του σε ιδιωτική κλινική της Λεμεσού, όπου κρίθηκε αναγκαία η εισαγωγή του για νοσηλεία. Στο παιδί χορηγήθηκαν οροί προκειμένου να αντιμετωπιστεί η αφυδάτωση, ενώ υπήρχε και η υποψία εκ μέρους της παιδιάτρου για κατακόρυφη πτώση του ζαχάρου, κάτι που ευτυχώς τελικά δεν επιβεβαιώθηκε από τις εξειδικευμένες αναλύσεις.

Αξίζει να αναφερθεί ότι καθοδόν προς την ιδιωτική κλινική η μητέρα είχε ειδοποιήσει τη διεύθυνση του ιδιωτικού νοσηλευτηρίου, το οποίο βρισκόταν σε ετοιμότητα για την παραλαβή και περίθαλψη του παιδιού.

Σημειώνεται ότι τους ισχυρισμούς της μητέρας για την κλινική κατάσταση στην οποία βρισκόταν το παιδί, επιβεβαιώνει και ο προσωπικός του παιδίατρος, Ρένος Πέτρου. Ο 9χρονος εξακολουθεί να νοσηλεύεται στην ιδιωτική κλινική.

Το philenews έθεσε την σοβαρή καταγγελία εις γνώση του Εκπροσώπου Τύπου του ΟΚΥπΥ, Χαράλαμπου Χαριλάου, ο οποίος συνομίλησε ήδη με την μητέρα και ανέλαβε να διερευνήσει το συμβάν. Μάλιστα με προσωπική παρέμβαση του, ο κ. Χαριλάου προθυμοποιήθηκε να στείλει ασθενοφόρο στο ιδιωτικό νοσηλευτήριο και να παραλάβει το παιδί, προκειμένου να το μεταφέρει στο νοσοκομείο Λεμεσού για συνέχιση της θεραπείας και της περίθαλψης, ωστόσο η μητέρα αρνήθηκε, κρίνοντας ότι η κατάσταση του παιδιού της την δεδομένη στιγμή δεν επέτρεπε κάτι τέτοιο.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 17:18