search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 06:02
MENU CLOSE

Αποχώρησαν ΜΑΤ και φοιτητές από την ΑΣΟΕΕ – «Να ανοίξει η σχολή» (Photos/Video)

11.11.2019 10:52
Αποχώρησαν ΜΑΤ και φοιτητές από την ΑΣΟΕΕ - «Να ανοίξει η σχολή» (Photos/Video) - Media Gallery 4

 

Αποχώρησαν από την ΑΣΟΕΕ οι περίπου 200 φοιτητές που είχαν εγκλωβιστεί στο προαύλιο της σχολής από διμοιρίες των ΜΑΤ, μετά από διαμαρτυρία για τον αποκλεισμό (λοκ άουτ) της σχολής για μία εβδομάδα που αποφάσισε την Κυριακή η Σύγκλητος του ιδρύματος. Νωρίτερα, μετά από διαπραγματεύσεις, είχαν αποχωρήσει και οι διμοιρίες των ΜΑΤ. Οι φοιτητές κατευθύνθηκαν προς το Πολυτεχνείο όπου και πραγματοποιούν συνέλευση. Νέα κινητοποίηση αναμένεται να λάβει χώρα το απόγευμα. 

Πριν την αποχώρηση των ΜΑΤ πάντως δυνάμεις της αστυνομίας απώθησαν βίαια φοιτητές που βρίσκονταν συγκεντρωμένοι έξω από το Πανεπιστήμιο. Επίθεση δέχτηκαν και δημοσιογράφοι που προσπάθησαν να προσεγγίσουν στο σημείο.

Μετά από προσυγκέντρωση στη Βικτώρια οι φοιτητές κατευθύνθηκαν στο πανεπιστήμιο και εισήλθαν στο προαύλιο, δεχόμενοι στη συνέχεια επίθεση από τα ΜΑΤ. Ένας φοιτητής φέρει τραύμα στο κεφάλι από κλομπ ενώ μία φοιτήτρια υποφέρει από κρίση άσθματος λόγω των χημικών.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν φοιτητές στο topontiki.gr η αστυνομία για ώρα δεν επέτρεπε την απομάκρυνση του τραυματία, ο οποίος δέχτηκε πρώτες βοήθειες από τραυματιοφορέα του ΕΚΑΒ. Η αστυνομία φέρεται να έχει προχωρήσει σε μία προσαγωγή.

Σύμφωνα με καταγγελίες η αστυνομία έκανε χρήση χημικών ακόμα και κατά αιρετών και συνδικαλιστών την ώρα που προχωρούσαν σε δηλώσεις σε δημοσιογράφους. Μεταξύ άλλων, ο Πάνος Παπανικολάου, μέλος του Δ.Σ. της ΟΕΝΓΕ (Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών) και δημοτικός σύμβουλος Περιστερίου, στον οποίον δεν επετράπη να εισέλθει στη σχολή για να εξετάσει τον τραυματία.

Στο σημείο βρίσκονται ακόμα δημοτικοί σύμβουλοι από δήμους της Αθήνας, μέλη των διοικήσεων του ΕΚΑ, της ΟΛΜΕ, της ΔΟΕ κ.ά.

Σημειώνεται ότι το βράδυ της Κυριακής ανακοινώθηκε ο αποκλεισμός της σχολής από 11 έως και 17 Νοεμβρίου, χωρίς να δίνεται κάποια περεταίρω εξήγηση. Σύμφωνα με καταγγελία φοιτητών, ακολούθησε αστυνομικός έλεγχος από αστυνομικούς στους φοιτητές που σιτίζονταν στη λέσχη της σχολής ενώ, με νεότερη ανακοίνωση, η διοίκηση του Πανεπιστημίου ζήτησε από τους φοιτητές του ιδρύματος για την σίτισή τους κατά τη διάρκεια του αποκλεισμού να κατευθυνθούν σε εστίες άλλων ιδρυμάτων όπως του ΕΚΠΑ, της Παντείου και του Πανεπιστημίου Πειραιά.

Έξω από την ΑΣΟΕΕ βρέθηκαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και του ΜέΡΑ 25.

Κλειστή παραμένει η οδός Πατησίων. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 01:30