25/02/2020 02:21:57

«Με ΜΑΤ και βία δεν γίνεται παιδεία»: Νέο φοιτητικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας (Video | Photos)

«Με ΜΑΤ και βία δεν γίνεται παιδεία»: Νέο φοιτητικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας (Video | Photos) - Media

 

Στο Πολυτεχνείο κατέληξε, χωρίς εντάσεις, το μεγάλο φοιτητικό συλλαλητήριο που ξεκίνησε από τα Προπύλαια και πέρασε μπροστά από τη Βουλή, με συνθήματα ενάντια στην αστυνομική καταστολή αλλά και για την επέτειο του Πολυτεχνείου. Οι φοιτητές θα πραγματοποιήσουν συντονιστικό για να αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις τους.

Το νέο φοιτητικό συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε λίγες μόλις μέρες μετά τα γεγονότα της ΑΣΟΕΕ, με την εισβολή ΜΑΤ στο προαύλιο της σχολής, τους τραυματισμούς και συλλήψεις φοιτητών, με έναν 25χρονο να συλλαμβάνεται αργά το βράδυ κάτω από το σπίτι του και να μεταφέρεται στη ΓΑΔΑ χωρίς να του επιτρέπεται επί ώρες, όπως καταγγέλλει, η επικοινωνία με οικείους του ή δικηγόρους.

Στον απόηχο της κατασταλτικής επιχείρησης στην ΑΣΟΕΕ αλλά και εν όψει Πολυτεχνείου περισσότερες από 40 σχολές σε όλη τη χώρα τελούν υπό κατάληψη, ανοίγοντας έναν νέο κύκλο κινητοποιήσεων λίγες μόλις εβδομάδες μετά τις διαμαρτυρίες για τις αλλαγές της κυβέρνησης στη τριτοβάθμια εκπαίδευση και κυρίως την εξίσωση του πτυχίου των ΑΕΙ με αυτό των Κολλεγίων.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.