search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:28
MENU CLOSE

Αντίδραση κατοίκων στην εγκατάσταση προσφύγων: Θα τους δεχθούμε μόνο αν είναι χριστιανοί ορθόδοξοι (Audio)

14.11.2019 14:21
Έξαλλος με την κυβέρνηση ο πρόεδρος Μυτιληνιών Σάμου: Επιτάξεις γίνονται μόνο εν καιρώ πολέμου  - Media

 

Την αντίθεση των κατοίκων του χωριού Αγράμπελα στην πρωτοβουλία του Μητροπολίτη Ηλείας να μεταφερθούν πρόσφυγες στην Ιερά Μονή Πορετσού, εξέφρασε μέσω του Realfm 97,8 και της εκπομπής «τεντιμπόηδες» με τους Μάνο Νιφλή και Άκη Παυλόπουλο ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Αγραμπέλων, Ευάγγελος Παπαθεοδώρου.

«Δεν έχουμε καμία ενημέρωση από κανέναν. Κάτοικος του χωριού με πήρε τηλέφωνο και μου είπε ότι ο Ιερέας του χωριού έψαχνε να βρει μαγείρισσες για τους πρόσφυγες. Σήμερα βλέπω ότι ήρθαν τα λεωφορεία και κατεβαίνει κόσμος στο Μοναστήρι. Εμείς λέμε αν είναι χριστιανοί ορθόδοξοι να το κουβεντιάσουμε, να κάνουμε μία λαϊκή συνέλευση. Με το έτσι θέλω, ο Μητροπολίτης άνοιξε το Μοναστήρι, έβαλε το στρατό μέσα και έβαλε κρεβάτια. Σήμερα κατέβασε κόσμο που είναι όλοι Αφρικανοί, όλοι κατάμαυροι, όλοι μουσουλμάνοι. Τους ρωτάμε κάνετε το σταυρό σας και λένε no, μουσουλμάνοι», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ευάγγελος Παπαθεοδώρου.

Παράλληλα, υποστήριξε ότι οι κάτοικοι είναι θετικοί στην εγκατάσταση μόνο Σύρων και Χριστιανών Ορθοδόξων. « Ο Μητροπολίτης αποφασίζει για το σπίτι του, το Μοναστήρι είναι για την κοινωνία, για τον κόσμο. Έρχονται στο χωριό μου πρόσφυγες και δεν θα έχω καμία άποψη; Δεν έχουμε άποψη εμείς που είμαστε θεματοφύλακες στους πρόποδες του Ερύμανθου; Το Μοναστήρι είναι ανοικτό, θα μπουν και στην Αγία Τράπεζα. Θα δεχτούμε μόνο αν είναι Σύροι και χριστιανοί ορθόδοξοι. Μέσα στο Μοναστήρι θα βάλουμε μουσουλμάνους;», πρόσθεσε ο κ. Παπαθεοδώρου τονίζοντας ότι για την κίνηση αυτή «κανείς δεν ενημερώθηκε, ούτε ο δήμος Καλαβρύτων».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15