search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 10:12
MENU CLOSE

«Ανυπόστατες» για την ΕΛ.ΑΣ οι καταγγελίες με ντοκουμέντα για παράνομες παρακολουθήσεις στα Εξάρχεια (Photos)

20.11.2019 10:13
76776515_2698792823681022_9020745353959309312_n

 

Απάντηση στο ρεπορτάζ της «Εφημερίδας των Συντακτών», σύμφωνα με το οποίο άνδρες της Ασφάλειας πάρκαραν κρατικό αυτοκίνητο παγιδευμένο με κάμερες, ‘έξω από τα γραφεία συλογικότητας στα Εξάρχεια, επιχείρησε να δώσει η ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, έξω από τα γραφεία της αναρχικής-κομμουνιστικής συλλογικότητας «Ταξική Αντεπίθεση» στα Εξάρχεια βρισκόταν αυτοκίνητο με κρυφή κάμερα στον καθρέφτη στραμμένη στην είσοδο.

Όταν εντοπίστηκε, στο σημείο έσπευσε απροκάλυπτα διμοιρία των ΜΑΤ κάλυψε τους ασφαλίτες οι οποίοι εμφανίστηκαν με πολιτικά και κουκούλες, κρύβοντας τα πρόσωπά τους.

«Το αυτοκίνητο είναι υπηρεσιακό. Πάρτε το από κει» ακούγεται από τον ασύρματο της ΕΛ.ΑΣ.

Η διμοιρία φυγάδευσε τους ασφαλίτες και το αυτοκίνητο, εν μέσω αποδοκιμασιών.

Σημειώνεται ότι το τελευταίο διάστημα έχουν πυκνώσει καταγγελίες για παράνομες παρακολουθήσεις στα Εξάρχεια, οι οποίες καταλύουν κάθε έννοια κράτους δικαίου.

Τι απαντά η αστυνομία

Στην απάντησή της, η ΕΛ.ΑΣ δεν λέει κουβέντα για τις κάμερες και τα καλώδια, παραδέχεται μόνο ότι το αυτοκίνητο ήταν υπηρεσιακό και εκτελούσε περιπολία στην περιοχή. Επίσης η αστυνομία αρνείται τις παρακολουθήσεις, παρά τα ντοικουμέντα

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Σχετικά με δημοσιεύματα εφημερίδας που αφορούν σε δραστηριότητες της αστυνομίας στην περιοχή των Εξαρχείων, το αρχηγείο της ΕΛΑΣ τονίζει, στην ίδια ανακοίνωση, ότι «το αυτοκίνητο στο οποίο αναφέρεται ανήκει στην Ελληνική Αστυνομία και εκτελούσε διατεταγμένη υπηρεσία περιπολίας στα Εξάρχεια. Σε ολιγόλεπτη στάση του για να επιτηρηθούν γεγονότα στην Πλατεία προσήλθαν πολίτες οι οποίοι και προκάλεσαν ζημιές. Το αυτοκίνητο συνέχισε, με την παρέμβαση των ειδικών δυνάμεων (ΜΑΤ) την υπηρεσία του. Για το θέμα σχηματίζεται δικογραφία η οποία και θα αποσταλεί στον εισαγγελέα».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 10:11