search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 10:40
MENU CLOSE

«Βούλιαξε» η Ηλεία από τις καταστροφικές πλημμύρες (Video)

23.11.2019 08:47
Έγκλημα στη Ζαχάρω: «Ο πατέρας μας ήταν κρυφός και ύπουλος ψυχασθενής» - Media

 

Σοβαρά προβλήματα προκάλεσε το κύμα κακοκαιρίας στην Ηλεία. Βιδιά, Ροφιάς, Λιθαράκια, Άγιος Σπυρίδωνας, Επιτάλιο, Αμπελώνας, Κολίρι, Λαμπέτι στην Ηλεία υπέστησαν σοβαρές ζημιές από την κακοκαιρία.

Στο Λαμπέτι αποκλείστηκε ο κεντρικός δρόμος που οδηγεί στο χωριό ενώ αρκετοί οδηγοί εγκλωβίστηκαν στα οχήματά τους.

Σε Επιτάλιο και Ροφιά χιλιάδες στρέμματα καλλιεργήσιμης γης πλημμύρισαν, με τους κατοίκους να δίνουν αγώνα για να σώσουν τις περιουσίες τους.

Μία οικογένεια από το Επιτάλιο έζησε στιγμές τρόμου όταν προκλήθηκε κατολίσθηση στο βουνό πάνω από το σπίτι τους με αποτέλεσμα τεράστιοι όγκοι λάσπης και νερά να μπουν μέσα στο σπίτι.

Η οικογένεια με τη βοήθεια εργατών προσπαθούσαν όλο το βράδυ να απομακρύνουν τους τεράστιους όγκους λάσπης από το σπίτι ενώ τα ηλεκτρολογικά έχουν ανεπανόρθωτες ζημιές.

Στο Επιτάλιο οι κάτοικοι και ο πρόεδρος του χωριού με τη βοήθεια ενός μηχανήματος JCB κατάφεραν να διανοίξουν τους δρόμους που είχαν γεμίσει λάσπες.

Από την Τετάρτη το τηλεφωνικό κέντρο της Πυροσβεστικής έχει δεχτεί 80 κλήσεις για απάντληση υδάτων. Οι 74 ήταν για τον Δήμο Πύργου και οι έξι το Δήμο Ζαχάρως.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 10:40