21/02/2020 11:17:37

«Βούλιαξε» η Ηλεία από τις καταστροφικές πλημμύρες (Video)

«Βούλιαξε» η Ηλεία από τις καταστροφικές πλημμύρες (Video) - Media

 

Σοβαρά προβλήματα προκάλεσε το κύμα κακοκαιρίας στην Ηλεία. Βιδιά, Ροφιάς, Λιθαράκια, Άγιος Σπυρίδωνας, Επιτάλιο, Αμπελώνας, Κολίρι, Λαμπέτι στην Ηλεία υπέστησαν σοβαρές ζημιές από την κακοκαιρία.

Στο Λαμπέτι αποκλείστηκε ο κεντρικός δρόμος που οδηγεί στο χωριό ενώ αρκετοί οδηγοί εγκλωβίστηκαν στα οχήματά τους.

Σε Επιτάλιο και Ροφιά χιλιάδες στρέμματα καλλιεργήσιμης γης πλημμύρισαν, με τους κατοίκους να δίνουν αγώνα για να σώσουν τις περιουσίες τους.

Μία οικογένεια από το Επιτάλιο έζησε στιγμές τρόμου όταν προκλήθηκε κατολίσθηση στο βουνό πάνω από το σπίτι τους με αποτέλεσμα τεράστιοι όγκοι λάσπης και νερά να μπουν μέσα στο σπίτι.

Η οικογένεια με τη βοήθεια εργατών προσπαθούσαν όλο το βράδυ να απομακρύνουν τους τεράστιους όγκους λάσπης από το σπίτι ενώ τα ηλεκτρολογικά έχουν ανεπανόρθωτες ζημιές.

Στο Επιτάλιο οι κάτοικοι και ο πρόεδρος του χωριού με τη βοήθεια ενός μηχανήματος JCB κατάφεραν να διανοίξουν τους δρόμους που είχαν γεμίσει λάσπες.

Από την Τετάρτη το τηλεφωνικό κέντρο της Πυροσβεστικής έχει δεχτεί 80 κλήσεις για απάντληση υδάτων. Οι 74 ήταν για τον Δήμο Πύργου και οι έξι το Δήμο Ζαχάρως.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.