search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 08:15
MENU CLOSE

Ανοδικά κινείται η αγορά ομολόγων

25.11.2019 15:31
Περιορίζεται το περιθώριο των ελληνικών ομολόγων - Media

 

Ανοδικά κινείται σήμερα η αγορά ομολόγων ακολουθώντας την τάση που διαμορφώνεται σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Η απόδοση του 10ετους ομολόγου υποχώρησε στο 1,36% από 1,38% που κυμαίνονταν στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας.

Σταθεροποιητικά κινείται η απόδοση του 5ετούς ομολόγου η οποία κυμαίνεται στο 0,55% απο 0,54%. Θετικό το κλίμα σήμερα στις ευρωπαϊκές αγορές ομολόγων καθώς επικρατεί αισιοδοξία για την επίτευξη εμπορικής συμφωνίας μεταξύ ΗΠΑ – Κίνας.

Θετικά επέδρασε επίσης στην αγορά των ομολόγων η είδηση που κυκλοφόρησε το Σαββατοκύριακο σύμφωνα με την η Κίνα φέρεται να επιδιώκει ν΄ αυξήσει ουσιαστικά τα ανώτατα όρια των προστίμων που επιβάλει για την παραβίαση της πνευματικής ιδιοκτησίας.

Στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών της Τραπέζης της Ελλάδος (ΗΔΑΤ)περιορισμένο ήταν σήμερα το επενδυτικό ενδιαφέρον καθώς καταγράφηκαν συναλλαγές 8 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 7 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς. Την μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα εμφάνισε το 10ετές ομόλογο με 4 εκατ. ευρώ. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αναφοράς διαμορφώθηκε στο 1,37% από 1,39% την Παρασκευή έναντι 0,36% του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με αποτέλεσμα το περιθώριο να περιοριστεί στο 1,73% από το 1,84% που έκλεισε στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας.

Στην αγορά συναλλάγματος σταθεροποιητικές τάσεις εμφανίζει σήμερα η ισοτιμία ευρώ/δολαρίου καθώς το ευρωπαϊκό νόμισμα να διαπραγματευόταν νωρίς το απόγευμα στα 1,1022 δολ. από το επίπεδο των 1,1023 δολ. που άνοιξε η αγορά.

Οι θετικές ειδήσεις από το μέτωπο της Γερμανία της μεγαλύτερης οικονομίας στην ευρωζώνη, δεν κατόρθωσαν να δώσουν ανοδική ώθηση στο ευρώ. Το ινστιτούτο Ifo του Μονάχου επαναβεβαίωσε σήμερα την πρόβλεψη του για αύξηση κατά 0,2% του ΑΕΠ της χώρας στο τέταρτο τρίμηνο του έτους.

Έτσι με το τέλος του 2019 κλείνει ένας δεκαετής κύκλος συνεχούς ανάπτυξης για την Γερμανική οικονομία. Στη διατραπεζική αγορά τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους κινήθηκαν πτωτικά. Έτσι στη διάρκεια ενός έτους κυμαίνονταν στο -0,274%, στη διάρκεια των 6μηνών στο -0,337%, στο 3μηνο στο -0,405% και στο μήνα στο -0,450%.

Η ενδεικτική τιμή για την ισοτιμία ευρώ-δολαρίου που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,1008 δολ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 08:14