12/07/2020 18:47:44

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η πολυεθνική άσκηση «NΗΡΗΙΣ 2019»

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η πολυεθνική άσκηση «NΗΡΗΙΣ 2019» - Media

 

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η πολυεθνική άσκηση τύπου INVITEX (Invitation Exercise) «ΝΗΡΗΙΣ 2019» που διεξήχθη από 22-29 Νοεμβρίου,στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή Κρητικού, Μυρτώου και νοτίου Αιγαίου Πελάγους.

Οι εν όρμω δραστηριότητες της άσκησης διεξήχθησαν στη ναυτική βάση Σούδας.

Στην «ΝΗΡΗΙΣ 2019» συμμετείχαν:

-Από ελληνικής πλευράς, 3 φρεγάτες και οργανικά ελικόπτερα, 2 υποβρύχια, 2 πυραυλάκατοι, 1 πετρελαιοφόρο, 1 ναρκοθηρευτικό και υποβρύχιοι καταστροφείς με σκάφη ανορθόδοξου πολέμου της διοίκησης υποβρυχίων καταστροφέων, καθώς και μέσα και προσωπικό της Πολεμικής Αεροπορίας και του Λιμενικού Σώματος/Ελληνικής Ακροφυλακής

-προσωπικό και μονάδες από την Ισπανία, το Ισραήλ, την Ιταλία και τον Καναδά, επιτελείς από τη Βουλγαρία και το Κατάρ, καθώς και μονάδες της συμμαχικής ναυτικής δύναμης -Standing NΑΤΟ Maritime Group 2 (SNMG-2)- και της συμμαχικής αντιναρκικής δύναμης -Standing NΑΤΟ Mine Countermeasures Group Two (SNMCMG-2)-.

Η άσκηση σχεδιάσθηκε από το Πολεμικό Ναυτικό με σκοπό την εξάσκηση σε διαδικασίες τόσο επί των κλασικών μορφών πολέμου όσο και επί των σύγχρονων μορφών απειλών, σε θέματα θαλάσσιας ασφαλείας, αναφέρει σχετική ανακοίνωση του ΓΕΝ.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.