search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 20:18
MENU CLOSE

Χρηματιστήριο: Αρνητικό κλείσιμο, αλλά με αντίδραση από τα χαμηλά ημέρας

03.12.2019 16:55
Χρηματιστήριο: Ισχυρές πιέσεις προς τα επίπεδα των 650 μονάδων - Media

 

Συνεδρίαση απωλειών και η δεύτερη του Δεκεμβρίου, με βασικό αίτιο την “τεχνική” άνοδο που προηγήθηκε κατά τις τελευταίες συνεδριάσεις του Νοεμβρίου και αφορμή την επιδείνωση του διεθνούς χρηματιστηριακού κλίματος, μετά και τις νέες δασμολογικές πρωτοβουλίες – δηλώσεις Τραμπ.

Στα χαρακτηριστικά της σημερινής συνεδρίασης, η αισθητή αύξηση του τζίρου, η σημαντική αντίδραση από τα χαμηλά ημέρας με επανεμφάνιση των αγοραστών προς το τέλος της συνεδρίασης και οι απόλυτα επιλεκτικές κινήσεις των επενδυτών, για τίτλους μεσαίας και μικρότερης κεφαλαιοποίησης.

Παρά την αντίδραση από τα ενδοσυνεδριακά χαμηλά, οι περισσότεροι αναλυτές εκτιμούν ότι η απόλυτα βραχυπρόθεσμη τάση στο Χ.Α., θα συνεχίσει να εξαρτάται από το momentum των διεθνών αγορών.

Μπορεί να απέφυγαν το κλείσιμο στο χαμηλό ημέρας, όμως η τελική εικόνα στο ταμπλό των τραπεζικών μετοχών υψηλής κεφαλαιοποίησης, δίνει τον πρώτο λόγο σε όσους συνεχίζουν με κινήσεις κατοχύρωσης σημαντικών βραχυπρόθεσμων κερδών (Alpha Bank +0,32%, Εθνική -1,57%, Eurobank -2,20%, Πειραιώς -4,09%).

Μένοντας στον τραπεζικό κλάδο, “αξιοπρεπή” χαρακτηρίζει η Bank of America Merrill Lynch τα αποτελέσματα εννεαμήνου των ελληνικών τραπεζών, σε έκθεσή της στην οποία προχωρά σε αλλαγές στις τιμές – στόχους και τις προβλέψεις για την κερδοφορία τους.

O οίκος διατηρεί τη σύσταση “buy” για τη Eurobank, μειώνοντας την τιμή – στόχο στα 1,09, από 1,12 ευρώ. Διατηρεί επίσης το “neutral” για την Alpha Bank, με την τιμή – στόχο στα 2,1, από 2,04 ευρώ και τη σύσταση “underperform” τόσο για την Εθνική, αυξάνοντας την τιμή – στόχο στα 3,16, από 3,04 ευρώ, όσο και για την Πειραιώς, ανεβάζοντας τον στόχο στα 3,08 ευρώ, από 3,04 ευρώ.

Η BofA διατηρεί επιφυλακτική στάση για τον κλάδο, λόγω της μεγάλης ανόδου των μετοχών μέχρι στιγμής στο έτος (με τις αποτιμήσεις να μην είναι τόσο ελκυστικές) αλλά και λόγω της διατήρησης σημαντικών μακροπρόθεσμων δομικών ρίσκων.

Ερχόμενοι στο ταμπλό των μη τραπεζικών blue chips, με θετικό πρόσημο ολοκλήρωσαν την συνεδρίαση οι Σαράντης (+0,48%) και TITC (+0,44%).

Από τις μετοχές που πιέστηκαν, οι μεγαλύτερες απώλειες για Aegean Airlines (-2,98%), Viohalco (-3,35%), ΓΕΚΤΕΡΝΑ (-2,12%), Motor Oil (-2,27%), Jumbo (-2,75%) και Μυτιληναίο (-2,39%).

Μεταφερόμενοι στις χαμηλότερες κεφαλαιοποιήσεις, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν θα ανοίξει σήμερα το βιβλίο προσφορών για τη διάθεση του 6,5% των μετοχών της ΕλβαλΧαλκόρ σε επενδυτές, που έχει ως στόχο την ενίσχυση του free float και της εμπορευσιμότητας του τίτλου. Axia και Euroxx έτρεξαν τις παρουσιάσεις και έχουν την ευθύνη του βιβλίου.

Κόντρα στο επιφυλακτικό κλίμα, σήμερα, μεταξύ άλλων, κινήθηκαν οι Optronics (+8,62%), Performance Technologies (+4,35%), Newsphone (+4,34%), Ευρωσύμβουλοι (+3,93%), Γενική Εμπορίου (+3,21%), Πλαστικά Θράκης (+2%) και Ίλυδα (+1,54%).

Ο γενικός δείκτης κινήθηκε μεταξύ 894,1 (+0,13%) και 873,05 μονάδων (-2,23%) και ολοκλήρωσε την συνεδρίαση στις 881,28 μονάδες, με ημερήσιες απώλειες 1,31%.

Ο τζίρος στα 76 εκατ., από τα οποία τα 5,3 εκατ. αφορούσαν “πακέτα”.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 20:16