search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 21:12
MENU CLOSE

Ηράκλειο: Χημικά και ξύλο κατά αγροτών από τα ΜΑΤ έξω από το Επιμελητήριο – «Κόκκινο πανί» η παρουσία Βορίδη (Photos)

05.12.2019 12:19
Ανώγεια: Απολογείται το μεσημέρι ο 29χρονος για το φονικό - «Λάδι» στην φωτιά από τις δηλώσεις του δικηγόρου του - Media

 

Επεισόδια ξέσπασαν το μεσημέρι της Πέμπτης στη διαμαρτυρία αγροτών έξω από το Επιμελητήριο Ηρακλείου.

Οι διαμαρτυρόμενοι, μέλη της Πανελλαδικής επιτροπής μπλόκων προσπάθησαν να “σπάσουν” τον αστυνομικό κλοιό με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να επιχειρήσουν να τους απωθήσουν με κλομπ, ενώ έγινε και ρίψη χημικών. 

Σύμφωνα μα το neakriti.gr, οι συγκεντρωμένοι θέλησαν να επιδώσουν ψήφισμα διαμαρτυρίας στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης που επισκέφθηκε το Ηράκλειο, γεγονός που δεν τους επετράπη.

Έξω από το Επιμελητήριο Ηρακλείου όπου ο Μάκης Βορίδης συμμετείχε σε συνάντηση με τους αγρότες παρουσία εκρποσώπων των τοπικών αρχών, επικράτησαν στιγμές έντασης και ακολούθησε συμπλοκή των αστυνομικών με τους αγρότες.

Στο σημείο υπήρχαν από νωρίς το πρωί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις καθώς το κλίμα μύριζε «μπαρούτι». Μάλιστα οι αγρότες δεν δίστασαν να ρίξουν ελιές στο χώρο διαμαρτυρόμενοι για την κατεστραμμένη παραγωγή τους. 

Οι Αγροτικοί Σύλλογοι και οι Επιτροπές Αγώνα αγροτών που συσπειρώνονται στην Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων είχαν εδώ και μέρες απευθύνει κάλεσμα σε κινητοποίηση με αφορμή την επίσκεψη του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, από τον οποίον ζητούν αποζημίωση για “τις καταστροφές από τον δάκο, εξασφάλιση τιμής παραγωγού που να μας επιτρέπει να μείνουμε στη γη μας”, όπως λένε.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 21:08