28/01/2020 03:28:36
11.12.2019

Σπίρτζης: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα εκμεταλλευτεί τα εθνικά θέματα όπως έκανε η ΝΔ με την Συμφωνία των Πρεσπών

Σπίρτζης: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα εκμεταλλευτεί  τα εθνικά θέματα όπως έκανε η ΝΔ με την Συμφωνία των Πρεσπών - Media

 

Για την ψήφο των αποδήμων και τα ελληνοτουρκικά μίλησε στον Politica 89.8 και στον Χρήστο Κώνστα, ο τομεάρχης Εσωτερικών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης.

Αναφερόμενος στις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά ο βουλευτής Ανατολικής Αττικής τόνισε: «Ήθελα να κάνω ένα σχόλιο για την συναίνεση και στα εθνικά θέματα, σε κρίσιμους τομείς και σχέδια νόμου. Έχει να κάνει με την αξιόπιστη στάση που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση. Λίγους μήνες πριν, σε κρίσιμα θέματα, όπως η Συμφωνία των Πρεσπών, χωρίς κανένα λόγο, η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ήταν «αγκαλιά» με τις ακροδεξιές φωνές και εκφράσεις ενάντια στη Συμφωνία των Πρεσπών και όταν ανάλαβαν την διακυβέρνηση της χώρας, άλλαξαν τελείως τη γραμμή τους λέγοντας ότι και θα ψηφίσουν την Συμφωνία και θα την τιμήσουν. Αυτό δείχνει και το πώς κάποιο αξιοποίησαν τα εθνικά θέματα προκειμένου να τα λαϊκίσουν και όχι προς όφελος του ελληνικού λαού. Εμείς κρατάμε μια άλλη στάση, που δίνει εκείνες τις προϋποθέσεις για να μπορούμε να αντιμετωπίσουμε σαν χώρα μερικά θέματα για να χτιστεί μια εθνική γραμμή και μια κοινή θέση στο μεγάλο έργο του πολιτικού χώρου».

Ο πρώην υπουργός Υποδομών αναφέρθηκε και στο θέμα των υδρογονανθράκων: «Είναι ένα θέμα που το ακούω από τότε που γεννήθηκε η δική μας γενιά. Κανείς δεν είχε φτιάξει προεδρικό διάταγμα ή νόμο, μέχρι τον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι ένα θέμα που έπρεπε να το χειριστούμε με την δέουσα προσοχή, ήμασταν σε συνεχείς και στενές διαπραγματεύσεις με την Αίγυπτο για διευθετηθεί η ΑΟΖ. Αυτό σημαίνει ότι αν μια κυβέρνηση κυνήγησε να λυθούν τέτοιου είδους θέματα είναι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Η Τουρκία δεν τόλμησε να κάνει αυτό που έκανε με τη Λιβύη όταν ήταν κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ. Τα θέματα ήταν ανοιχτά, η Τουρκία προκαλούσε και πάλι και δεν τόλμησε κανείς να προχωρήσει σε τέτοιου είδους ενέργειες».

Για την ψήφο των αποδήμων ο κ. Σπίρτζης σχολίασε: «Η στάση μας όλο αυτόν τον καιρό έχει ανατρέψει και την επικοινωνιακή λογική και πρακτική της ΝΔ ότι εμείς δεν θέλαμε να ψηφίζουν οι απόδημοι Έλληνες και διάφορες άλλες επιχειρούμενες κινήσεις. Επομένως, πιστεύω και με τη συζήτηση που έγινε τις προηγούμενες ημέρες και με τις αμυδρές υποχωρήσεις, να περάσει αυτό το σχέδιο νόμου. Πιστεύω ότι υπάρχουν τα περιθώρια να προσπαθήσουμε λίγο ακόμη μέχρι το βράδυ να πάμε σε μεγάλες συναινέσεις για να ψηφίζουν οι απόδημοι Έλληνες στις εθνικές εκλογές. Πιστεύω ότι αυτό και το θέμα των εκλογικών καταλόγων και τη διαδικασία να είναι κάτω από την σκεπή της διακομματικής επιτροπής και τη συναίνεση της, είναι δύο θέματα σημαντικά και πιστεύω να ανταποκριθεί η κυβέρνηση».

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.