search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 13:35
MENU CLOSE

Ζήτησαν από τη νύφη να τους επιστρέψει τα γαμήλια δώρα γιατί… χώρισε με τον γαμπρό

13.12.2019 10:45
Κορωνοϊός: Αυστηρό lockdown σε περιοχές του Σίδνεϊ μετά από έξαρση των κρουσμάτων - Media

 

Δεν έχει προηγούμενο η υπόθεση που εκδικάστηκε στο Μονομελές Εφετείο Δωδεκανήσου για την αγωγή που είχαν κάνει τρεις γυναίκες από την Κάρπαθο κατά μίας Ροδίτισσας, από την οποία ζητούσαν να τους επιστρέψει τα δώρα που της είχαν κάνει στον γάμο της με συγγενή τους μετά τον χωρισμό τους.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, το δικαστήριο δεν έκανε δεκτή την έφεση που είχαν ασκήσει οι τρεις συγγενείς του γαμπρού, που προσδοκούσαν να πετύχουν ακύρωση της απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ρόδου, το οποίο είχε απορρίψει σε πρώτο βαθμό την αγωγή τους κατά της νύφης.

Όταν η γυναίκα από τη Ρόδο έμαθε για την αγωγή που υποβλήθηκε εναντίον της και το αιτιολογικό, δεν μπορούσε να το πιστέψει και μάλιστα προσπάθησε να επικοινωνήσει με την πλευρά τους για να μάθει τι ήθελαν να πετύχουν.

Όπως έγινε γνωστό η γυναίκα από τη Ρόδο δεν κατάφερε να βγάλει άκρη καθώς και οι τρεις γυναίκες που είναι συγγενείς του πρώην συζύγού της δεν ήθελαν να δώσουν καμία εξήγηση και το μόνο που άφησαν να της μεταφερθεί ήταν ότι θα προχωρήσουν δικαστικά για να καταφέρουν να πάρουν πίσω τα γαμήλια δώρα τους.

Το δικαστήριο, σύμφωνα με τη Δημοκρατική, έκρινε ότι η αγωγή ήταν αόριστη και συνεπώς απαράδεκτη, διότι εξακολουθεί να υπάρχει νόμιμη αιτία για την περιουσιακή μετακίνηση από τις ενάγουσες στην εναγόμενη, που είναι οι συμβάσεις δωρεών, οι οποίες αποτελούν νόμιμη διατήρησης του πλουτισμού.

Σύμφωνα με την αγωγή, η μετακίνηση αυτή έγινε με τη θέληση των τριών γυναικών από την Κάρπαθο, άρα ο πλουτισμός της Ροδίτισσας καλύπτεται από την ισχυρή βούληση των δωρητριών, η οποία μόνη της αρκεί για να τον δικαιολογήσει και είναι αδιάφορο νομικά το γεγονός ότι λύθηκε ο γάμος της νύφης με τον γαμπρό.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 13:35