05/07/2020 12:19:37

Βρέθηκε το ψηλότερο δέντρο στη γη - Ξεπερνάει σε ύψος το άγαλμα της ελευθερίας (Photos/Video)

Βρέθηκε το ψηλότερο δέντρο στη γη - Ξεπερνάει σε ύψος το άγαλμα της ελευθερίας (Photos/Video) - Media

 

Οι επιστήμονες το ανακάλυψαν στην καρδιά του Αμαζονίου μέσα στο δάσος. Πρόκειται για έναν πραγματικό γίγαντα 90 μέτρων, όσο δηλαδή είναι και το άγαλμα της ελευθερίας.

Αρχικά το εντόπισαν με τη βοήθεια δορυφόρου και στη συνέχεια πήγαν στο ακριβές σημείο, το βρήκαν με ειδικό λέιζερ μέτρησαν ακριβώς πόσο ψηλό είναι.

Είναι το είδος Dinizia excelsa και ξεπερνά κατά πολύ το προηγούμενο υψηλό δέντρο που είχε το ρεκόρ των 60 μέτρων. Μάλιστα οι επιστήμονες λένε πως δεν αποκλείεται να υπάρχουν ακόμη ψηλότερα δέντρα στον Αμαζόνιο από αυτό που βρήκαν.  

Η επιστήμονες που περπατούσαν 11 μέρες μέσα στο παρθένο δάσος για να το εντοπίσουν εικάζουν ότι έχει ηλικία που αγγίζει τα 400 χρόνια ζωής. Το εντόπισαν στη βόρεια πλευρά του δάσους δίπλα στον ποταμό «Γιαρι» έναν μεγάλο παραπόταμο του Αμαζονίου.

Τα δέντρα αυτού του μεγέθους μπορούν να αποθηκεύουν έως και 40 τόνους άνθρακα το καθένα, καθιστώντας τα έναν πολύτιμο σύμμαχο στη μάχη κατά των ρύπων. Το σημαντικό είναι πως σε κοντινή απόσταση από το δέντρο - γίγαντα οι επιστήμονες εντόπισαν και άλλα δέντρα με μέσο όρο ύψους τα 65 μέτρα.

Το τροπικό δάσος του Αμαζονίου εκτείνεται σε έκταση 5,5 εκατομμυρίων τετραγωνικών χιλιομέτρων

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.