search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 17:22
MENU CLOSE

Χριστουγεννιάτικο δέντρο pandoro με κρέμα

20.12.2019 10:58
953-970×600-1.jpg

Πανεύκολο Χριστουγεννιάτικο δέντρο με έτοιμο τσουρέκι pandoro

Υλικά

1 pandoro (Χριστουγεννιάτικο Ιταλικό τσουρέκι, σε όλα τα σουπερ μάρκετ)

Ζάχαρη άχνη και κερασάκια για το στόλισμα (προαιρετικά)

Για την κρέμα

250 γραμμάρια τυρί τύπου μασκαρπόνε

300 γραμμάρια κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά

2 κουταλιές της σούπας λικέρ αμαρέττο

Λίγο ξύσμα από ένα μικρό πορτοκάλι

2 μεγάλες κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Για την προετοιμασία της κρέμας, χτυπήστε το τυρί μασκαρπόνε με τις 2 κουταλιές ζάχαρη άχνη μέχρι να αφρατέψει. Προσθέστε την κρέμα γάλακτος, το ξύσμα, το λικέρ και με το μίξερ χτυπήστε καλά μέχρι να κρατάει το σχήμα του το μείγμα. Διατηρήστε το στο ψυγείο.

Βγάλτε το τσουρέκι από το ψυγείο (θα το αφήσετε λίγες ώρες όπως είναι στο κουτί του για να παγώσει), για να κοπεί πιο εύκολα. Κόψτε το τσουρέκι σε οριζόντιες φέτες, περίπου δυο 2 με 2,5 εκατοστά ύψος η καθεμία.

Τοποθετήστε σε μια πιατέλα τη μεγαλύτερη φέτα, που θα είναι και η βάση, και αλείψτε με μια στρώση από την κρέμα. Τοποθετήστε μια δεύτερη φέτα τσουρεκιού από πάνω στρίβοντάς την έτσι ώστε να μην επικαλύπτει η μία φέτα την άλλη και να σχηματιστεί το Χριστουγεννιάτικο δεντράκι. Απλώστε μια στρώση κρέμας και συνεχίστε με τον ίδιο τρόπο και με τις υπόλοιπες.

Όταν φτάσετε στην κορυφή, μπορείτε να αχνίσετε το δεντράκι με τη ζάχαρη και να προσθέσετε τα κερασάκια στις άκρες ώστε να μοιάζουν με στολίδια.

Διατηρήστε το pandoro στο ψυγείο, περίπου για μια ώρα πριν το σερβίρισμα.

Συμβουλή

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε κρέμα (λεμονόκρεμα, ζαμπαγιόνε, σαντιγύ) θέλετε, γκανάζ ή μαρμελάδα και να το στολίσετε με φρούτα, λουκούμια ή παιδικά καραμελάκια.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 17:21