search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 21:52
MENU CLOSE

Tα τερτίπια του καιρού: Στους -13,5 β. Κελσίου η Φωκίδα, στους +19 η… Νορβηγία! (Πίνακες)

03.01.2020 08:29
20200103_web_daily_min_temp

 

Τα τερτίπια του καιρού είναι πια καθημερινό γεγονός σε όλες της περιοχές του πλανήτη μας και πιο ειδικά στην Γηραιά Ήπειρο. Στη χώρα μας οι θερμοκρασίες έχουν πέσει στο φετινό ναδίρ, ειδικά στα ορεινά όπως της Φωκίδας όπου το θερμόμετρο προσέγγγισε τους -14 β. Κελσίου, ενώ την ίδια στιγμή στο βόρειο άκρο της Ευρώπης, στην Νορβηγία καταγράφονται θερμοκρασίες ως και 19 β. Κελσίου!

Τα ελληνικά αρνητικά ρεκόρ

Πολύ χαμηλές θερμοκρασίες καταγράφηκαν σε ορεινές  και ημιορεινές περιοχές της χώρας το πρωί της Παρασκευής 3 Ιανουαρίου 2020. Χαρακτηριστικά, στο μετεωρολογικό σταθμό στο Μαυρολιθάρι Φωκίδας η ελάχιστη θερμοκρασία έφτασε τους -12.5 βαθμούς Κελσίου. Στο πίνακα που ακολουθεί μπορείτε να δείτε τους 8 σταθμούς του δικτύου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr που κατέγραψαν τις χαμηλότερες ελάχιστες θερμοκρασίες το πρωί της Παρασκευής 3 Ιανουαρίου 2020.

«Καλοκαιράκι» στη Νορβηγία

Με ανάρτησή του ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου μας ενημερώνει για τις καιρικές εξελίξεις στη μακρινή Νορβηγία κάνοντας λόγο για “θερμοκρασία-ρεκόρ” 

«Στους 19 βαθμούς η θερμοκρασία-ρεκόρ σήμερα στη Νορβηγία!

Πιο συγκεκριμένα στην περιοχή Sunndalsora στα βορειοδυτικά της χώρας, θερμοκρασιακή τιμή που αποτελεί ρεκόρ υψηλότερης θερμοκρασίας που έχει παρατηρηθεί ποτέ χειμώνα (Δεκ-Ιαν-Φεβ) όχι μόνο στη Νορβηγία αλλά και σε ολόκληρη τη Σκανδιναβία!
πηγή: BBC

Τους 13 βαθμούς ξεπέρασε σήμερα η θερμοκρασία και σε άλλες περιοχές της Νορβηγίας!

Tafjord 16.9 °C
Marstein 16.9 °C
Rekdal 15.2 °C
Kristiansund 15.1 °C
Molde / Aro 13.5 °C
Trondheim 13.0 °C»

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 21:52