10/07/2020 06:45:51

Η άσκηση για να χάσεις τα κιλά των γιορτών

Η άσκηση για να χάσεις τα κιλά των γιορτών - Media

Οι γιορτές είναι συνήθως μια περίοδος κατά την οποία πίνουμε και τρώμε λίγο παραπάνω από ότι συνήθως. Ως αποτέλεσμα, αυξάνεται το σωματικό βάρος μας και με τις πρώτες μέρες του νέου έτους αναζητούμε τρόπους να χάσουμε αυτά τα περιττά κιλά.

Ένας τρόπος να ελέγξεις το σωματικό σου βάρος μετά τις γιορτές είναι η αερόβια άσκηση.

Αερόβια άσκηση είναι κάθε άσκηση στην οποία κινούνται ρυθμικά και επαναλαμβανόμενα μεγάλες μυϊκές ομάδες του σώματος, με συνέπεια την ταχύτερη καύση θερμίδων, που ευνοεί περισσότερο την προσπάθεια να χάσετε βάρος.

H αερόβια άσκηση περιλαμβάνει κάθε δραστηριότητα που αυξάνει την πρόσληψη οξυγόνου και τους κτύπους της καρδιάς(περπάτημα, ποδηλασία, πεζοπορία, χορό).

Mε την έναρξη της άσκησης η πρόσληψη οξυγόνου αυξάνεται με γρήγορο ρυθμό, έως ότου σταθεροποιηθεί σ’ ένα επίπεδο, ανάλογα με την ένταση της άσκησης.

H διάρκεια της αεροβικής προπόνησης μπορεί να κυμαίνεται από 20-60 λεπτά της ώρας. Σύμφωνα με την Aμερικανική Aθλητιατρική Eταιρεία (A.C.S.M), η αερόβια άσκηση θα πρέπει να έχει μια περιοδικότητα και να μην υπάρχουν μεγάλα διαστήματα αποχής. Έτσι, λοιπόν, μια συχνότητα 3-5 φορές την εβδομάδα από 20-40 λεπτά είναι αρκετή για να αποκομίσετε όλα τα οφέλη της άσκησης.

Το συγκεκριμένο είδος άσκησης είναι πολύ δημοφιλής και όχι άδικα, μιας και τα οφέλη της είναι πολύ καλά τεκμηριωμένα στην διεθνή έρευνα. Με την αερόβια άσκηση θα χάσεις το περιττό λίπος μετά τις γιορτές και θα έχεις ολοένα και καλύτερη υγεία βρες ποιο είδος άσκησης σου ταιριάζει και ξεκίνα!

  • 5 φορές την εβδομάδα από 30 λεπτά σε έναν ρυθμό που μπορείς να κρατήσεις μια συζήτηση είναι το ιδανικό για να δεις τα οφέλη. Φυσικά μπορείς να κάνεις και περισσότερο, όσο θα περνά ο καιρός και θα είσαι πιο προπονημένος.
  • Μην ξεχνάς να προσλαμβάνεις αρκετά υγρά και ηλεκτρολύτες πριν, μετά και κατά την διάρκεια της άσκησης, είτε είναι χειμώνας είτε καλοκαίρι.
  • Μην παραλείπεις το ζέσταμα πριν και το χαλάρωμα μετά.
  • Απέφυγε την μεγάλη ένταση, αν έχεις φάει 1-2 ώρες πριν.
  • Αν αισθάνεσαι κουρασμένος, μπορείς να παραλείψεις μια μέρα.

Πρόσεξε την διατροφή σου. Η άσκηση είναι ένα καλό πρώτο βήμα για την καύση του περιττού λίπους, αλλά είναι απαραίτητο επίσης να μειώσεις την πρόσληψη θερμίδων. Αν θέλεις να μειώσεις το σωματικό σου βάρος, θα πρέπει να καις περισσότερες θερμίδες από όσες προσλαμβάνεις.

Αν αποφασίσεις να ασχοληθείς πιο συστηματικά με κάποιο συγκεκριμένο άθλημα, ζήτησε την συνδρομή ενός προπονητή, για να σε καθοδηγήσει.

ΣYMBOYΛH: 10 λεπτά προθέρμανση στην αρχή (ποδήλατο, τρέξιμο, σκοινάκι κλπ.) και 20 λεπτά ασκήσεις με βάρη-αντιστάσεις. Έτσι, θα έχετε όλες τις δυνάμεις σας να αυξήσετε και να τονώσετε το μυϊκό σας σύστημα. Στο τέλος 30 λεπτά αερόβιο. O οργανισμός σας θα αντλήσει όλη την ενέργεια από τα αποθέματά του σε λίπος και θα κρατήσει το μεταβολισμό σε υψηλά επίπεδα για αρκετή ώρα μετά το τέλος της άσκησης.

Η άσκηση είναι μια ιδιαίτερα επωφελής και διασκεδαστική ταυτόχρονα συνήθεια που αν βάλεις στην καθημερινή σου ρουτίνα, σε συνδυασμό με την καλή διατροφή, θα σε βοηθήσει σε πολλούς τομείς.

Ιδιαίτερα αυτή την περίοδο, που θέτουμε νέους στόχους, εν όψει της νέας χρονιάς, είναι μια καλή ευκαιρία να κάνεις την αρχή, για τον βελτιωμένο εαυτό σου.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.