search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 04:31
MENU CLOSE

Μετρό: Ξεμπλοκάρει η γραμμή 4, πότε αναμένεται να ολοκληρωθεί

07.01.2020 14:22
Μετρό: Ξεμπλοκάρει η γραμμή 4, πότε αναμένεται να ολοκληρωθεί - Media

 

Κανονικά προχωρά ο διαγωνισμός για το πρώτο τμήμα της γραμμής 4 του μετρό της Αθήνας από την Αττικό Μετρό, μετά και τις αποφάσεις του ΣτΕ.

Ο διαγωνισμός για τη νέα γραμμή του μετρό, η οποία με εκτιμώμενο προϋπολογισμό ύψους 1,8 δισ. ευρώ θα αποτελέσει το μεγαλύτερο δημόσιο έργο των επόμενων ετών, είχε διακοπεί από τις αρχές Αυγούστου με απόφαση της εταιρείας, εν αναμονή της εκδίκασης των προσφυγών από το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο.

Συνολικά η γραμμή 4 θα έχει προϋπολογισμό ύψους 3,8 δισ. ευρώ, μήκος 38 χιλιομέτρων και 35 νέους σταθμούς οι οποίοι πρόκειται να κατασκευαστούν σε τέσσερις ξεχωριστές φάσεις.

Σύμφωνα με τα dikaiologitika το πρώτο τμήμα της νέας γραμμής 4 του μετρό της Αθήνας από το Άλσος Βεϊκου έως το Γουδή, θα έχει μήκος 12,8 χιλιομέτρων και περιλαμβάνει την κατασκευή 15 υπόγειων σταθμών.

Εκτός από την κατασκευή των 15 σταθμών της πρώτης φάσης, ο προγραμματισμός της Αττικό Μετρό περιλαμβάνει τα εξής τρία τμήματα:

– Τμήμα Β: Γουδή-Μαρούσι-Εθνική Οδός (μήκους 14 χιλιομέτρων και 11 σταθμούς).

-Τμήμα Γ: Ευαγγελισμός-Άνω Ηλιούπολη (μήκους 4,1 χιλιομέτρων και 3 σταθμούς).

-Τμήμα Δ: Άλσος Βεΐκου-Πετρούπολη (μήκους 7,3 χιλιομέτρων και 6 σταθμούς).

Τα υποψήφια σχήματα

Τα δύο υποψήφια σχήματα που διεκδικούν το έργο είναι ΑΒΑΞ – Ghella – Alstom Transport και ΑΚΤΩΡ – Ansaldo – Hitachi Rail Italy. Παράλληλα, έχουν περιθώριο 10 ημερών να ασκήσουν προσφυγές εφόσον θεωρήσουν ότι υπάρχουν λάθη ή παραλείψεις στους φακέλους των τεχνικών προσφορών. Στη συνέχεια έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν προσφυγές και στο ΣτΕ.

Τέλος, υπολογίζεται ότι μετά την ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας θα χρειαστούν περισσότερα από οκτώ χρόνια μέχρι να είναι έτοιμο για να ολοκληρωθεί η πρώτη φάση της νέας γραμμής.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50