search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 13:36
MENU CLOSE

Προκαλεί ο Ερντογάν: Κανένα σχέδιο στη Μεσόγειο χωρίς την Τουρκία

08.01.2020 15:16
Ερντογάν για Κόμπι: «Ενέπνευσες αμέτρητους αθλητές» - Media

 

Προκλητικός εμφανίστηκε στη διάρκεια της ομιλίας του στην τελετή εγκαινίων του αγωγού Turk Stream, ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν λέγοντας πως “ο μοναδικός σκοπός των δραστηριοτήτων μας για εξερεύνηση υδρογονανθράκων στην Ανατολική Μεσόγειο είναι η προστασία των συμφερόντων της χώρας μας και της ΤΔΒΚ. Όπως επαναλαμβάνουμε σε κάθε ευκαιρία, δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να υλοποιηθούν σχέδια που αποκλείουν τη χώρα μας στην Ανατολική Μεσόγειο», όπως μεταδίδει το hellajournal.com του Μ. Ιγνατίου.

Τα εγκαίνια του αγωγού έγιναν από κοινού από τους προέδρους Τουρκίας και Ρωσίας, Ερντογάν και Πούτιν, ενώ οι δύο τους είχαν και δίωρη συνομιλία για τα θέματα της Συρίας και της Λιβύης.

Με τον Turk Stream η Άγκυρα επιχειρεί να αξιοποιήσει στο έπακρο την πλεονεκτική γεωγραφική της θέση και να λειτουργήσει ως βασικός ενεργειακός κόμβος της ευρύτερης περιοχής.

«Με τα εγκαίνια του Turk Stream τροφοδοτούμενοι από το βορρά και την ανατολή τουρκικοί αγωγοί θα γίνουν πλέον απολύτως απαραίτητοι για τις διεθνείς αγορές», διεμήνυε με περισσή αισιοδοξία ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας Ντονμέζ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 13:34