search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 12:54
MENU CLOSE

Θεσσαλονίκη: Άθλιες τουαλέτες σε δημοτικό σχολείο – Σε αποχή προχώρησαν οι μαθητές (Photos)

13.01.2020 10:57
Θεσσαλονίκη: Άθλιες τουαλέτες σε δημοτικό σχολείο - Σε αποχή προχώρησαν οι μαθητές (Photos) - Media

 

Απόχή από τα μαθήματα τους έκαναν την Δευτέρα το πρωί οι μαθητές του 90ου σχολείου Θεσσαλονίκης, καθώς όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων οι συνθήκες υγιεινής είναι ακατάλληλες. 

Γονείς και μαθητές συγκεντρώθηκαν στην είσοδο του σχολείου, ενώ στη συνέχεια τα παιδιά απείχαν από τα μαθήματά τους τις 2 πρώτες σχολικές ώρες, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τις κακοδιατηρημένες και μέρα με τη μέρα εξαιρετικά πιο επικίνδυνες για την υγεία και ασφάλεια τους σχολικές τουαλέτες.

Μάλιστα, όπως προειδοποιούν, η αποχή θα συνεχιστεί και σε άλλες ώρες τις επόμενες εβδομάδες μέχρι να ξεκινήσουν οι εργασίες για ολική ανακατασκευή των τουαλετών του σχολείου μας.

Την απαράδεκτη κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι τουαλέτες διαπίστωσε με αυτοψία που έκανε και το τμήμα Περιβαλλοντικής Υγιεινής και Υγειονομικού Ελέγχου της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας από τον Οκτώβριο του 2018, το οποίο με έγγραφό του ζητά από τον Δήμο να προβεί σε μαζικές ανακατασκευές, επισκευές και λειτουργικές αντικαταστάσεις στις τουαλέτες του σχολείου”, προσθέτει ο Σύλλογος στην ίδια ανακοίνωση.

«Αντιμετωπίζοντας για καιρό σοβαρά προβλήματα στις τουαλέτες του σχολείου μας με αποτέλεσμα να ελλοχεύουν σοβαροί κίνδυνοι για την υγεία και την ασφάλεια των μαθητών και παρά τα συνεχή διαβήματα μας προς τις προηγούμενες και σημερινές αρμόδιες αρχές του Δήμου Θεσσαλονίκης αποφασίσαμε να προχωρήσουμε σε διαμαρτυρία για να κάνουμε γνωστό το πρόβλημα που υπάρχει», αναφέρει η ανακοίνωση του Σύλλογου Γονένων και Κηδεμόνωντου 90ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης.

Δείτε τις σχετικές φωτογραφίες:

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 12:53