search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 04:46
MENU CLOSE

Ο Τραμπ καταργεί τις βίζες για τις εγκύους που θέλουν να γεννήσουν σε αμερικανικό έδαφος

23.01.2020 19:27
Κορωνοϊός: Νέα οικονομικά μέτρα ανακοίνωσε η Fed - Πακέτο τόνωσης 850 δισ. προωθεί ο Τραμπ  - Media

 

Η αμερικανική κυβέρνηση θα περιορίσει τις ταξιδιωτικές θεωρήσεις για τις εγκύους που πιστεύεται ότι θέλουν να πάνε στις ΗΠΑ για να γεννήσουν εκεί ώστε το παιδί τους να αποκτήσει αυτόματα την αμερικανική εθνικότητα.

Ο Λευκός Οίκος γνωστοποίησε απόψε ότι από τις 24 Ιανουαρίου, «το Στέιτ Ντιπάρτμεντ δεν θα χορηγεί πλέον προσωρινή βίζα στους αλλοδαπούς που θέλουν να μπουν στη χώρα για να κάνουν τουρισμό μητρότητας» και να εκμεταλλευτούν κατ’ αυτόν τον τρόπο το λεγόμενο «δίκαιο του εδάφους».

Ο νέος κανονισμός στοχοθετεί συγκεκριμένα τις γυναίκες εκείνες που σκοπεύουν να γεννήσουν σε αμερικανικό έδαφος ώστε το νεογέννητο να είναι Αμερικανός υπήκοος.

«Αυτή η ρυθμιστική αλλαγή είναι αναγκαία για να ενισχυθεί η ασφάλεια» και «το μεταναστευτικό σύστημα», υποστηρίζει ο Λευκός Οίκος, εκτιμώντας ότι αυτή η «βιομηχανία του τουρισμού μητρότητας» απειλεί με υπερβολικό φόρτο εργασίας τα αμερικανικά νοσοκομεία αλλά και «τροφοδοτεί εγκληματικές δραστηριότητες».

«Βάζοντας τέλος σε αυτές τις κατάφωρες αδυναμίες» του αμερικανικού συστήματος «θα μας επιτρέψει να καταπολεμήσουμε αυτές τις ενδημικές καταχρήσεις και, σε τελική ανάλυση, να προστατεύσουμε τις ΗΠΑ», επιμένει ο Λευκός Οίκος, διαβεβαιώνοντας ότι η κυβέρνηση θέλει επίσης να προστατεύσει τα χρήματα των «Αμερικανών φορολογουμένων».

Στις ΗΠΑ, αρκεί να γεννηθεί κάποιος στη χώρα για να αποκτήσει αυτομάτως την αμερικανική υπηκοότητα.

Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει αναγάγει το μεταναστευτικό σε προτεραιότητα της κυβέρνησής του και στο παρελθόν έχει απειλήσει να καταργήσει το λεγόμενο δίκαιο του εδάφους.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 01:30