search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 11:30
MENU CLOSE

Η Airbnb ετοιμάζεται να μπει στο χρηματιστήριο- Θα είναι η εισαγωγή της χρονιάς

24.01.2020 12:50
Αλλάζει το τοπίο στη βραχυχρόνια μίσθωση - Media

 

Βάσει δήλωσης του CEO και ιδρυτή της, Μπράιαν Τσέσκι, οι πελάτες που παρείχαν δωμάτια ή σπίτια στην πλατφόρμα κέρδισαν περισσότερα από 80 δισεκατομμύρια δολάρια συνολικά

Η πλέον αναμενόμενη IPO του 2020, αυτή της Airbnb, υπολογίζεται να έχει περίπου 35 δισεκατομμύρια δολάρια αξία αγοράς, καθιστώντας την την τέταρτη μεγαλύτερη αμερικανική εταιρεία «μονόκερο». Αυτά σημειώνει μια ανάλυση από το e-trader, που κυκλοφόρησε για το θέμα. Όπως αναφέρεται στο κείμενο, η Airbnb αποτελεί έναν από τους πιο γνωστούς εκπροσώπους της κοινής οικονομίας στον τομέα της βραχυπρόθεσμης στέγασης.

Όπως αναφέρει το Newmoney η εταιρεία σχεδίαζε να εισέλθει στο χρηματιστήριο το 2019, αλλά, όπως δήλωσε ο CEO της, δεν ήταν καλή στιγμή και, σε αντίθεση με τις περισσότερες εταιρείες που εισέρχονται στο χρηματιστήριο, δεν ωθούνται από αυξήσεις κεφαλαίου. Σημαντικοί μέτοχοι όπως Τζεφ Μπέζος ή το Venture Capital δήλωσαν ότι προτίθενται να κατέχουν μετοχές για μεγάλο χρονικό διάστημα και δεν αναγκάζουν την Airbnb να εισέλθει στο χρηματιστήριο. Σύμφωνα με το eTrader, ο δεύτερος πιθανός λόγος για τη μετατόπιση ήταν η ανεπιτυχής είσοδος της WeWork στο χρηματιστήριο.

Σύμφωνα με μη επαληθευμένες πηγές, η Airbnb θα προχωρήσει σε μια ασυνήθιστη απευθείας εγγραφή της εταιρείας. Είναι ακόμη πιθανό ότι δεν θα εκδοθούν νέες μετοχές, αλλά θα εκχωρηθούν μετοχές που έχουν ήδη εκδοθεί.

Βάσει δήλωσης του CEO και ιδρυτή της, Μπράιαν Τσέσκι, οι πελάτες που παρείχαν δωμάτια ή σπίτια στην πλατφόρμα κέρδισαν περισσότερα από 80 δισεκατομμύρια δολάρια συνολικά από τη δημιουργία της εταιρείας μέχρι και τις 15 Σεπτεμβρίου 2019. Τα οικονομικά αποτελέσματα δεν είναι διαθέσιμα στο κοινό αλλά η εταιρεία δήλωσε ότι το EBITDA το 2017 και το 2018 ήταν θετικό και τα έσοδα του δεύτερου τριμήνου το 2019 ξεπέρασαν το 1 δισεκατομμύριο δολάρια.

Το πιο επιτυχημένο βήμα μάρκετινγκ που κατόρθωσε η Airbnb ήταν να στηρίξει τους Ολυμπιακούς Αγώνες μέχρι το 2028 παρέχοντας 500 εκατομμύρια δολάρια. Αυτή η συμφωνία περιλαμβάνει τους αγώνες του 2020 στο Τόκιο, του 2024 στο Παρίσι και του 2028 στο Λος Άντζελες. Μέσω της χορηγίας, διευθετήθηκαν οι μακροχρόνιες διαφωνίες της εταιρείας με το Τόκιο σχετικά με την αναστολή της διαμονής κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων. Έτσι, η εταιρεία όχι μόνο προσέλκυσε μεγαλύτερη επενδυτική προσοχή στις IPOs, αλλά εξασφάλισε επίσης υψηλά κέρδη για την ίδια την πλατφόρμα αλλά και τους παρόχους καταλυμάτων.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 11:29