search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 13:32
MENU CLOSE

Δήμος Νεάπολης – Συκεών: Ζητά την άμεση σίτιση 4.500 μαθητών μέσω των σχολικών γευμάτων

24.01.2020 13:15
Αυτά τα φαγητά θα τρώνε οι μαθητές δημοτικού στο σχολείο (πίνακας) - Media

 

Την άμεση έναρξη της σίτισης των 4.500 μαθητών των σχολείων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου Νεάπολης – Συκέων, στο πλαίσιο του προγράμματος των σχολικών γευμάτων, ζητά ο δήμαρχος, Σίμος Δανιηλίδης, με επιστολή του προς τους υπουργούς Παιδείας και Εσωτερικών, τη διοικήτρια του ΟΠΕΚΑ (Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης) και τους προέδρους της ΚΕΔΕ (Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος) και της ΠΕΔΚΜ (Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας).

Όπως τονίζεται στην επιστολή, λόγω της καθυστερημένης υλοποίησης του προγράμματος, «4.500 μαθητές των σχολείων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου στερούνται από την αρχή του σχολικού έτους τα σχολικά γεύματα, χωρίς να γνωρίζει κάποιος πότε θα αρχίσει επιτέλους η διάθεση των γευμάτων στους μαθητές».

Συμπληρώνεται πως για «κάποιους μαθητές τα γεύματα είναι άκρως αναγκαία για τη σωστή σίτισή τους, εξαιτίας της δυσχερούς οικονομικής κατάστασης στην οποία βρίσκονται οι οικογένειές τους».

«Με δεδομένο ότι βρισκόμαστε στα μέσα της σχολικής χρονιάς, και επομένως δεν υπάρχει δυνατότητα άλλης καθυστέρησης στην εφαρμογή του προγράμματος, σας απευθύνουμε αγωνιώδη έκκληση και παράκληση να ασκήσετε τα δέοντα, ώστε να ξεκινήσει άμεσα η σίτιση των μαθητών στα σχολεία του δήμου μας» καταλήγει η επιστολή του δήμου Νεάπολης – Συκεών.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 13:31