search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 03:31
MENU CLOSE

Γ. Παπαδόπουλος για σεισμό Τουρκίας: Ενεργοποιήθηκε ρήγμα

24.01.2020 18:53
Γ. Παπαδόπουλος για σεισμό Τουρκίας: Ενεργοποιήθηκε ρήγμα  - Media

 

Την εκτίμηση ότι ο κίνδυνος δεν έχει περάσει μετά τον ισχυρό σεισμό 6,8 Ρίχτερ στην Τουρκία εξέφρασε ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος σημείωσε ότι πρόκειται για έναν σφοδρότατο σεισμό και παρατήρησε ότι εκ πρώτης όψεως φαίνεται πως ενεργοποιήθηκε το ρήγμα της ανατολικής Ανατολίας.

Ο κ. Παπαδόπουλος τόνισε ότι το εν λόγω ρήγμα της ανατολικής Ανατολίας δίνει συνήθως σεισμικές δονήσεις της τάξης των 7 Ρίχτερ.

Υπογράμμισε, δε, ότι ο κίνδυνος δεν έχει περάσει, καθώς λόγω του γεγονός ότι ήταν πολύ επιφανειακός ακολουθούν ισχυροί μετασεισμοί.

Ερωτηθείς σχετικά, πάντως, επισήμανε ότι το ρήγμα της ανατολικής Ανατολίας είναι αρκετά μακριά για να συνδεθεί με τον ελληνικό χώρο.

Ο ίδιος πάντως παρατήρησε πως σε τέτοιες περιπτώσεις δεν μπορούμε να απαντήσουμε με ένα ναι ή ένα όχι για το κατά πόσο μπορεί να επηρεάσει την Ελλάδα.

Θα πρέπει να εκτιμήσουμε αναλυτικά τα δεδομένα που έχουμε, κατέληξε ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01