search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 12:57
MENU CLOSE

Αυστηρό μήνυμα Σχοινά: Κανείς δεν θα εξαιρεθεί από την υποχρέωση αλληλεγγύης

25.01.2020 12:53
Αυστηρό μήνυμα Σχοινά: Κανείς δεν θα εξαιρεθεί από την υποχρέωση αλληλεγγύης - Media

 

«Τα κράτη – μέλη θα υποχρεωθούν τόσο να δεχτούν αιτούντες άσυλο όσο και να χρηματοδοτήσουν τις ανάγκες που θα υπάρχουν. Κανένας δεν θα εξαιρεθεί από την υποχρέωση αλληλεγγύης», τονίζει ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, αναφερόμενος στο νέο Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο.

Ο Έλληνας Επίτροπος δηλώνει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Τα Νέα Σαββατοκύριακο ότι η έγκριση του νέου Συμφώνου είναι στοίχημα για τη νέα Κομισιόν και κάνει λόγο για μια «εμβληματική προσπάθεια», για την οποία «η Ευρώπη δεν πρέπει να αποτύχει για δεύτερη φορά». Όπως εξηγεί, «στο νέο Σύμφωνο επιδίωξή μας είναι να επιμερίζονται τα βάρη στα κράτη – μέλη, όχι όπως συμβαίνει τώρα μόνο στα κράτη της πρώτης υποδοχής, όπως το επιβάλλει η ισχύουσα νομοθεσία του Δουβλίνου. Αυτό είναι κάτι που προσπαθήσαμε να κάνουμε το 2016. Δεν βρήκαμε την απαραίτητη πλειοψηφία στα κράτη – μέλη. Θα το προσπαθήσουμε ξανά τώρα».

Για την εξασφάλιση των συνόρων της ΕΕ, ο κ. Σχοινάς κάνει λόγο για μια «πανίσχυρη» συνοριοφυλακή και ακτοφυλακή με 10.000 μόνιμο προσωπικό, που θα έχει τα δικά του μέσα και θα οπλοφορεί και θα είναι δίπλα στις εθνικές Αρχές.

Σχετικά με το μνημόνιο Τουρκίας – Λιβύης, επισημαίνει ότι «συμφωνίες που δεν σέβονται το διεθνές δίκαιο δεν μπορούν να παραγάγουν τετελεσμένα. Είναι σαν να μην έχουν γίνει», ενώ δηλώνει ότι «η ευρωπαϊκή Ελλάδα είναι παράγοντας σταθερότητας στην περιοχή, τώρα εξάγει σταθερότητα κα ασφάλεια».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 12:57