search
ΤΕΤΑΡΤΗ 17.04.2024 00:50
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: Αρνητικό το ύποπτο κρούσμα στο Αττικόν

12.02.2020 09:12
Κορωνοϊός: Στους 174 οι νεκροί - Κατέληξε 79χρονος στο «Αττικόν» - Media

 

Αρνητικό είναι το δείγμα του 33χρονου Κινέζου o οποίος προσήλθε οικειοθελώς στο ιατρικό κέντρο Παλαιού Φαλήρου με συμπτώματα ίωσης και στη συνέχεια μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Αττικό νοσοκομείο, στο κέντρο αναφοράς για τον κορωνοϊό.

Το κρούσμα κρίθηκε ύποπτο καθώς ο 33χρονος είχε ταξιδέψει πρόσφατα στην Κίνα.

Για το λόγο αυτό υποβλήθηκε σε τεστ το οποίο όπως έγινε γνωστό το μεσημέρι της Τετάρτης είναι αρνητικό.

Ο 33χρονος Κινέζος ταξίδεψε από την Κίνα στην Ελλάδα και, όταν εκδήλωσε συμπτώματα λοίμωξης, επισκέφθηκε αρχικά ιδιωτική κλινική στα νότια προάστια της Αττικής.

Το ιστορικό του ταξιδιού και τα συμπτώματα κινητοποίησαν τους γιατρούς που ενημέρωσαν τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) και το ΕΚΑΒ.

Αμέσως τέθηκε σε εφαρμογή το σχέδιο δράσης σύμφωνα με το οποίο ασθενοφόρο με πλήρωμα με ειδικό προστατευτικό εξοπλισμό παρέλαβε τον ασθενή και τον μετέφερε στο νοσοκομείο αναφοράς όπου επίσης έχει γίνει προετοιμασία και ειδική υποδοχή από τους εργαζόμενους που θα εξετάσουν τον ασθενή.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 22:03