search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:26
MENU CLOSE

Ρατσιστική επίθεση Βρούτση σε βάρος των μεταναστών εργατών (Video)

14.02.2020 09:53
vroutsis34.jpg

 

Να απαντήσει σε ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Χρήστου Κατσώτη αν η κυβέρνηση, βάσει και των προεκλογικών δεσμεύσεων του πρωθυπουργού, θα καταργήσει την απαράδεκτη διάκριση στη χορήγηση σύνταξης σε βάρος των ομογενών και μεταναστών εργατών που δούλεψαν στην Ελλάδα κλήθηκε ο Υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης χθες στη Βουλή. 

Όπως υπογράμμισε ο βουλευτής του ΚΚΕ ο νόμος «εισάγει τη διάκριση για όσους δεν έχουν 40 έτη διαμονής στην Ελλάδα – συμπεριλαμβάνονται και οι ομογενείς βέβαια – για τους οποίους προεκλογικά ο σημερινός πρωθυπουργός είχε δεσμευτεί για την απάλειψη αυτής της ρύθμισης».

«Λέτε πληρώνει από την τσέπη του ο Έλληνας φορολογούμενος. Δηλαδή αυτός που έχει 27 έτη δουλειάς δεν φορολογείται; Γιατί λέτε αυτός που φορολογείται και είναι Έλληνας πολίτης θα παίρνει την εθνική σύνταξη, αλλά αυτός που φορολογείται και δεν έχει 40 χρόνια διαμονής δεν θα πάρει την ίδια σύνταξη. Τι διάκριση είναι αυτή; Τι ρατσισμός; Που στηρίζεται αυτή την θέση σας;” “Πέστε μου ποια είναι η διαφορά φορολογείται ή όχι;” “Αυτός που φορολογείται και δεν έχει 40 χρόνια διαμονής και δουλειά, δεν θα πάρει την ίδια σύνταξη. Τι ρατσισμός είναι αυτός;» σχολίασε ο Χρήστος Κατσώτης.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ έδωσε μάλιστα και παραδείγματα αναφέροντας χαρακτηριστικά: «ένας που καταθέτει αίτηση συνταξιοδότησης το 2017 με 15ετία και 25 έτη διαμονής στην Ελλάδα παίρνει σύνταξη εθνική 215,62 ευρώ, δηλαδή 129,38 ευρώ λιγότερα από αυτό που οι γενικοί όροι του Ασφαλιστικού προβλέπουν, δηλαδή τα 345 ευρώ». Αντίστοιχα, «ένας εργαζόμενος που καταθέτει με 20ετία, το 2019, με 27 έτη στη χώρα μας, παίρνει 259 ευρώ, δηλαδή 124 ευρώ λιγότερα εθνική σύνταξη από τον ίδιο ασφαλισμένο που δούλευαν στον ίδιο χώρο, με τον ίδιο μισθό, τα ίδια χρόνια». «Παρά τις υποσχέσεις, λοιπόν, για διόρθωση από τη ΝΔ, συνεχίζει να εφαρμόζει το άρθρο 7 του ν. 4387/2016, που δεσμευόταν ότι θα καταργούσε», ανέφερε ο Χρ. Κατσώτης και ρώτησε: «Προτίθεστε να καταργήσετε αυτήν τη διάκριση περί του χρόνου διαμονής του ασφαλισμένου στην Ελλάδα, ανεξαρτήτως εθνικότητας και να διασφαλίσετε τις ίδιες προϋποθέσεις χορήγησης σύνταξης σε όλους;».

Βρούτσης: «Λέτε στον Έλληνα ‘πλήρωνε όποιον πρόσφυγα έρθει στην Ελλάδα’»

Ο Γιάννης Βρούτσης χωρίς να απαντήσει στην ερώτηση, χρησιμοποίησε «επιχειρήματα» που θυμίζουν Χρυσή Αυγή,  ισχυριζόμεος μάλιστα ότι το ΚΚΕ λέει «όλου του κόσμου οι κατατρεγμένοι, ελάτε στην Ελλάδα. Και σε αυτήν την Ελλάδα, οι Έλληνες φορολογούμενοι, οι Έλληνες πολίτες, μέσα από τον κόπο τους και τον ιδρώτα τους θα σας δίνουν σύνταξη».

«Ο κ. Κατσώτης παραμένει αδιόρθωτα εμμονικός σε μια αντίληψη που λέει ότι όλοι οι κατατρεγμένοι της γης και όσοι ήρθατε από το Πακιστάν, το Μαρόκο, την Αλγερία κι απ’ οπουδήποτε αλλού, θα παίρνετε εθνική σύνταξη στην Ελλάδα» είπε ο Γιάννης Βρούτσης.  Το ΚΚΕ λέει ουσιαστικά στους μετανάστες «ελάτε στην απεργία για να πάρετε όλοι συντάξεις, αδιαφορώντας αν έτσι η σύνταξη των Ελλήνων πάει 80% κάτω. Θα πληρώσει το ΚΚΕ; Θα τα πληρώσετε από την τσέπη σας,» είπε ο Υπουργός ισχυριζόμενος ουσιαστικά με άλλα λόγια ότι… έρχονται οι ξένοι και μας παίρνουν την εθνική σύνταξη.

«Ο κ. Κατσώτης λέει, Ελληνα φορολογούμενε, πλήρωνε όποιον πρόσφυγα και μετανάστη έρθει στην Ελλάδα. Μοιράστε λεφτά», ή «θα μας δώσει κάποιο κράτος για να πληρώνουμε εθνική σύνταξη “για όλους”, όπως λέτε;» είπε ο Υπουργός προκαλώντας εκ νέου την αντίδραση το βουλευτή του ΚΚΕ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:26