10/07/2020 20:05:11

Βέλγιο: Τοίχο από ανθρώπινα οστά ανακάλυψαν αρχαιολόγοι στο προαύλιο εκκλησίας (Photos)

Βέλγιο: Τοίχο από ανθρώπινα οστά ανακάλυψαν αρχαιολόγοι στο προαύλιο εκκλησίας (Photos)  - Media

 

Μια σκηνή σαν βγαλμένη από ταινία θρίλερ ανακαλύφθηκε σε έναν Βελγικό καθεδρικό ναό. Πρόκειται για έναν τοίχο κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου από ανθρώπινα οστά.

Ο τοίχος ηλικίας 500 και πλέον ετών ήρθε στην επιφάνεια από αρχαιολόγους στην εκκλησία Saint-Bavo της πόλης της Γάνδης. Κατασκευάστηκε από τα οστά των μηρών ενηλίκων, καθώς και με κρανία τοποθετημένα το ένα πάνω στο άλλο.

Οι ειδικοί πιστεύουν ότι τα οστά αφαιρέθηκαν από το νεκροταφείο που βρισκόταν έξω από τον καθεδρικό ναό για να δημιουργήσουν χώρο για νέους τάφους και επειδή τα σκελετικά υπολείμματα δεν μπορούν να πεταχτούν, χρησιμοποιήθηκαν ως υλικά για να κατασκευαστεί ένας τοίχος στην εκκλησία.

Ο καθεδρικός ναός χτίστηκε τον 17ο αιώνα, αλλά οι αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι τα οστά ήταν ήδη 200 ετών όταν χρησιμοποιήθηκαν ως δομικά υλικά.

Ο επικεφαλής του αρχαιολογικού εργου, ανθρωπολογος Τζάνειλ Ντε Γκρις είπε στις Βρυξέλλες: «Πρόκειται για μία πρωτοφανή ανακάλυψη. Προφανώς κατά την εκκαθάριση ενός νεκροταφείου, οι σκελετοί δεν μπορούσαν απλά να πεταχτούν. Δεδομένου ότι οι πιστοί πίστευαν σε μια ανάσταση του σώματος, τα οστά θεωρήθηκαν ως κάτι το οποίο έπρεπε να προστατευτεί.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο κατασκευάστηκαν μερικές φορές πέτρινες κατοικίες κοντά στα τείχη των νεκροταφείων της πόλης: Προκειμένου να στεγάζονται τα κρανία και τα μακρά οστά. Ήταν τα πρώτα οστεοφυλάκια».

Η εκκλησία Saint-Bavo είναι χτισμένη στην τοποθεσία του πρώην παρεκκλησίου του Αγίου Ιωάννη του Βαπτιστή που χτίστηκε το 942. Η κατασκευή της γοτθικής εκκλησίας ξεκίνησε το 1274.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.