25/10/2020 03:55:32

Κίνηση ματ από την Google: Κατέθεσε επίσημη αίτηση για να συνεχίσει να συνεργάζεται με τη Huawei

Κίνηση ματ από την Google: Κατέθεσε επίσημη αίτηση για να συνεχίσει να συνεργάζεται με τη Huawei - Media
 
Όπως είναι γνωστό, η απόφαση της κυβέρνησης των ΗΠΑ να μπλοκάρει τη Huawei έχει αναγκάσει ουσιαστικά την τελευταία να επενδύσει σημαντικά στην ανάπτυξη δικού της οικοσυστήματος που δεν αποκλείεται μελλοντικά να αποτελέσει σημαντικό πρόβλημα για τη Google, δεδομένου ότι είναι η δεύτερη κατασκευάστρια smartphones στον κόσμο και εκατοντάδες εκατομμύρια χρήστες έχουν επιλέξει τις συσκευές της.
 
Μέχρι σήμερα η στάση της Huawei είναι ότι θέλει να χρησιμοποιεί τις εφαρμογές-υπηρεσίες της Google, αλλά όσο επικρατεί αυτή η κατάσταση η εταιρεία θα δίνει όλες τις δυνάμεις της για την ανάπτυξη και την προώθηση των δικών της αντίστοιχων υπηρεσιών (Huawei Mobile Services). Αν καταφέρει να κερδίσει τους χρήστες και να αλλάξει τις συνήθειες τους, τότε δεν θα υπάρχει σοβαρός λόγος για να γυρίσει πίσω.
 
Προφανώς εμείς δεν είμαστε πιο έξυπνοι από τα στελέχη της Google και πιθανότατα τα ίδια σε γενικές γραμμές αναλύονται στα κέντρα αποφάσεων της, επομένως, δεν προκαλεί μεγάλη έκπληξη η είδηση πως επιθυμούν να συνεχίσουν τη συνεργασία τους με τη Huawei. Για του λόγου το αληθές, η Google έχει καταθέσει επίσημη αίτηση στο Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ με σκοπό να λάβει άδεια συνεργασίας με την κινεζική εταιρεία, χωρίς να διευκρινίζεται, ωστόσο, τι ακριβώς θα αφορά αυτή η συνεργασία.
 
Είναι η πρώτη φορά από πέρυσι το Μάιο, όταν και πάρθηκε η απόφαση για το μπλοκάρισμα της Huawei, που η Google εκδηλώνει επίσημα το ενδιαφέρον της για να συνεχίσει τη συνεργασία και μένει να δούμε ποια θα είναι η απόφαση του Λευκού Οίκου.
 
Πληροφορίες: techgear.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.