search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 13:00
MENU CLOSE

Μικρόψυχοι ή εμπαθείς

16.03.2020 07:58

Τελικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι πολύ τυχερός μέσα την ατυχία του δεδομένου ότι έχει να διαχειριστεί τον κορωνοιό και το προσφυγικό –ελληνοτουρκικά. Έχει την αξιωματική αντιπολίτευση που ταιριάζει στους καιρούς που περνάμε . Και όποιος δεν το αντιλαμβάνεται είναι απλά προκατειλημμένος ή εμπαθής.

Η φράση «βάζουμε πλάτη σε αυτές τις δύσκολες ώρες» που είπε ο Αλέξης Τσίπρας είναι ιδιαίτερα σημαντική γιατί δείχνει ότι δεν κάνει αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση και όταν χρειαστεί έχει το θάρρος να πάρει ρίσκα χωρίς να υπολογίζει το πολιτικό κόστος.

Ο Ανδρέα Ξανθός και ο Παύλος Πολάκης παραμέρισαν τις οποίες ιδεολογικές και πολιτικές διαφορές έχουν με το κυβερνών κόμμα και τηλεφώνησαν στον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια προκειμένου να του προσφέρουν την βοήθεια τους. Και εκείνος χωρίς κόμπλεξ – γιατί θα τον βοηθήσουν οι δύο Συριζαίοι και με αίσθημα ευθύνης καθώς γνωρίζει ότι οι προκάτοχοι του ξέρουν που νοσεί το εθνικό σύστημα υγείας μετά από τόσα χρόνια οικονομικής κρίσης – κάθισε μαζί τους για να βρει λύση.

Η συνεργασία τους έφερε σε όσους αντιλαμβάνονται τις δυσκολίες των καιρών ανακούφιση όχι μόνο γιατί βρέθηκαν κάποια επιπλέον κρεβάτια στις μονάδες εντατικής θεραπείας αλλά και γιατί τέτοιου είδους κρίσης πρέπει να αντιμετωπίζονται από την κυβέρνηση αλλά και από την αξιωματική αντιπολίτευση με το ίδιο αίσθημα ευθύνης . Γιατί από κορωνοιό δεν πεθαίνουν μόνο οι συμπολίτες μας που υποστηρίζουν την ΝΔ ή τον ΣΥΡΙΖΑ. Πεθαίνουν άνθρωποι.

Την ίδια στιγμή ο Αλέξης ΤΣίπρας με αφορμή την τουρκική προκλητικότητα έκανε σαφές ότι όλοι οι έλληνες είναι ενωμένοι απέναντι στον παραλογισμό και την επιθετικότητα του Ταγιπ Ερντογαν. Η δήλωση του είναι ενδεικτική και πάλι για όποιον θέλει να ακούσει και να αντιληφθεί τι σημαίνει « βάζω πλάτη».: «Όποια λάθη και αν έχει κάνει η σημερινή κυβέρνηση στη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης, η στάση της Τουρκίας και του Ερντογάν περιγράφεται με μια μόνο λέξη: Θράσος» είπε ο Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε :

«Και απέναντι στο θράσος η χώρα οφείλει να απαντήσει συντεταγμένα και αποφασιστικά. Χωρίς εθνικιστικές κορώνες και σπασμωδικές κινήσεις, αλλά με πατριωτική ευθύνη.

Καμία πρόκληση δε θα πετύχει το στόχο της, καμία παραβίαση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων δε θα πρέπει να μένει αναπάντητη.

Η Ελλάδα ήταν και θα παραμείνει συνώνυμο της ελευθερίας, της αλληλεγγύης και της δημοκρατίας.

Ήταν και θα παραμείνει στη σωστή πλευρά της ιστορίας.»

Όλα αυτά την ώρα που κάποιος υπουργός αυτής της κυβέρνησης γνωστός για την αμετροέπεια του ανέβαζε εξυπνακίστικα σχόλια κατά του ΣΥΡΙΖΑ και των διαδηλώσεων με αφορμή το θέμα της απαγόρευσης της θείας λειτουργίας ή ενώ νεαρός ανόητος βουλευτής της ΝΔ έλεγε ότι τα άρματα μάχης του Ερντογαν παραβιάζουν τα ελληνικά σύνορα με τις πλάτες των Συριζαίων.

Αν κάποιος ακόμα ήθελε να θυμίσει το πώς διαχειρίστηκε η ΝΔ παρόμοιες καταστάσεις όταν ήταν αντιπολίτευση έχει πολλά να πει. Και για την υγεία – όπου ότι η ΝΔ ζητούσε την παραίτηση των υπουργών γιατί είχαμε 39 νεκρούς από την εποχιακή γρίπη ενώ φέτος έχουν πεθάνει απ τον ίδιο λόγο μέχρι τώρα 90 άνθρωποι, – και για τα εθνικά και για το προσφυγικό και για όλα…

Όμως όπως αποδεικνύεται ο Αλέξης Τσίπρας έχει την ωριμότητα και την σοβαρότητα που χρειάζονται οι δύσκολοι καιροί που περνάμε για να μην μπει σε μια τέτοια συζήτηση. Να μην δημιουργήσει άσκοπες εντάσεις που μόνο θλίψει και απογοήτευση θα έφερναν στους έλληνες πολίτες . Να μην αναμοχλεύσει μίση και πάθη αν και κάποιες στιγμές προκαλείτε από άμυαλους και φαύλους λαϊκιστές που εκλαμβάνουν την κρίση σαν ευκαιρία για να ανεβάσουν την δημοτικότητα τους.

Η στάση του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι μια στάση αδυναμίας. Αντίθετα . Ξεπερνώντας μια μεγάλη αλήθεια – ότι οι πολίτες στις κρίσεις συσπειρώνονται δίπλα από τις κυβερνήσεις- τολμά να κάνει κάτι που μελλοντικά μπορεί και να του στοιχίσει.

Και όμως το κάνει.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 12:59