search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 06:17
MENU CLOSE

Χαρίτσης: Η κυβέρνηση να κλείσει τις εκκλησίες

16.03.2020 14:55
Χαρίτσης κατά Πέτσα: Πιάστηκε να λέει ψέματα, τώρα ζητάει και τα ρέστα - Media
 
Για τη λήψη κάθε αναγκαίου μέτρου που συστήνουν οι επιστήμονες για την προστασία της ζωής των ανθρώπων και τη Δημόσια Υγεία σε αυτές τις έκτακτες συνθήκες μίλησε στον 105,5 Στο Κόκκινο ο Αλέξης Χαρίτσης, βουλευτής και εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος εξήγησε ότι δεν μπορεί να υπάρχουν εξαιρέσεις και δυστυχώς απέναντι στην εκκλησία βλέπουμε την κυβέρνηση άβουλη.
 
Ο κ. Χαρίτσης εξήγησε ότι η κυβέρνηση συνεχίζει αυτήν τακτική για να μην έχει πολιτικό κόστος καθώς ακόμα και αυτό το ζήτημα της διαχείρισης της επιδημίας του νέου κορονοϊού το αντιμετωπίζει με μικροπολιτικούς υπολογισμούς γι’ αυτό και ουσιαστικά πετάει το μπαλάκι στην ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος λες και δεν υπάρχει συντεταγμένη πολιτεία σ’ αυτήν τη χώρα.
 
Απαράδεκτη και εξοργιστική χαρακτήρισε την πρακτική αυτή εκ μέρους της ΝΔ και τόνισε ότι την καλούν ακόμα και τώρα να σταματήσει να κρύβεται σχετικά μ’ ένα τόσο κρίσιμο ζήτημα. Εξήγησε ότι δεν μιλάμε για μέτρα που μπορούν να εφαρμόζονται κατά το δοκούν. Η προστασία της Δημόσιας Υγείας σημαίνει ότι όλοι πρέπει να εφαρμόσουμε αυτά τα μέτρα ανεξαιρέτως.
 
Η κυβέρνηση, όπως τόνισε, ήδη έχει καθυστερήσει πολύ να επιβάλει την εφαρμογή αυτών των μέτρων ακόμα και εκεί που η ίδια ενδεχομένως δεν θέλει να το κάνει, για να μην συγκρουστεί με την Εκκλησία. Δεν γίνεται σε όλες τις άλλες τις άλλες χώρες του κόσμου, επισήμανε ο κ. Χαρίτσης, στην Ιταλία και αλλού οι ιεράρχες, ο πάπας, να ανακοινώνουν οι ίδιοι κλείσιμο εκκλησιών και μέτρα προστασίας για τους πιστούς και εδώ να υπάρχουν εξαιρέσεις, μόνο και μόνο για να μη συγκρουστεί η κυβέρνηση με την Εκκλησία της Ελλάδος.
 
Για τα οικονομικά μέτρα
Για την τηλεδιάσκεψη Τσίπρα – Μητσοτάκη με πρωτοβουλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Χαρίτσης εξήγησε ότι στόχος τους είναι η ενημέρωση αναφορικά με τις εξελίξεις για την πανδημία αλλά και για να καταθέσουν τις προτάσεις τους, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ λειτουργεί ως αντιπολίτευση ευθύνης. «Δεν θα επαναλάβουμε τις λογικές που και εμείς όταν ήμασταν στην κυβέρνηση αντιμετωπίσαμε στο παρελθόν από την τότε αντιπολίτευση» σχολίασε χαρακτηριστικά.
 
Στις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, όπως τόνισε, περιλαμβάνεται η άμεση ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, το πιο κρίσιμο αυτή τη στιγμή, για να μπορέσει να αντέξει το ΕΣΥ την πολύ μεγάλη πίεση που δέχεται, καθώς αυτά που έχουν προταθεί έως τώρα από την κυβέρνηση είναι ανεπαρκή και δεν προβλέπουν θέσεις γιατρών. Σύμφωνα με τον βουλευτή έχουν μείνει σε εκκρεμότητα οι διαδικασίες που είχαν αρχίσει από τη δική τους κυβέρνηση για τη δρομολόγηση περισσοτέρων από 4.000 θέσεων, προσλήψεων μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, οι οποίες πάγωσαν από τη ΝΔ.
 
Η δεύτερη πρόταση τους αφορά την Οικονομία δηλαδή τη στήριξη, την πλήρη κάλυψη από το κράτος, όλων των δαπανών και του μισθολογικού κόστους των κλειστών επιχειρήσεων για την προστασία των εργαζομένων οι οποίοι αντιμετωπίζουν μια πρωτοφανή κατάσταση, καθώς έρχονται αντιμέτωποι με το φάσμα του πλήρους οικονομικού αδιεξόδου.
 
Η τρίτη πρόταση αφορά από το πού αντλούμε τους αναγκαίους πόρους για να γίνουν όλα αυτά πράξη καθώς υπάρχουν δύο στοιχεία πολύ σημαντικά, επισήμανε ο κ. Χαρίτσης. Το ένα, όπως επισήμανε, είναι το ευρωπαϊκό επίπεδο, καθώς η ΕΕ δεν μπορεί να ολιγωρεί, να κλείνει τα μάτια, να αντιμετωπίζει την κρίση ως μια κατάσταση συνηθισμένη καθώς αυτό που συμβαίνει αναδιατάσσει πλήρως τις ευρωπαϊκές οικονομίες, τις οποίες θα χτυπήσει σε μεγάλο βαθμό και για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα ακόμα και μετά την ολοκλήρωση αυτού του φαινομένου.
 
Γι’ αυτό, και όπως σημείωσε, είναι αναγκαίο να ληφθούν μέτρα ριζοσπαστικά που ξεφεύγουν από την πεπατημένη. Τα μέτρα αυτά πρέπει να κάνουν άρση των δημοσιονομικών περιορισμών εξήγησε και να οδηγούν σε επεκτατική πολιτική που θα δίνει ανάσα στις ευρωπαϊκές οικονομίες.
 
Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε, είχε μεριμνήσει για τη θωράκιση της ελληνικής οικονομίας μέσα στο ασταθές περιβάλλον παρόλο που κανένας δεν μπορούσε να υπολογίσει τότε ότι δηλαδή θα έχουμε κρίση πανδημίας. Είναι όμως εξαιρετικά σημαντικό και αποδεικνύεται πόσο καθοριστικής σημασίας ήταν αυτή η πρωτοβουλία της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, γι’ αυτό και σήμερα η ελληνική οικονομία έχει τη δυνατότητα να αντιμετωπίσει και αυτήν την πρωτοφανή κρίση, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρίτσης.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50