search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:32
MENU CLOSE

ΕΡΤ- ΟΤΕ: Κομβικός ο ρόλος τους στην καραντίνα

17.03.2020 10:38
ΟΤΕ: Δωρεά 2 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση των ελληνικών νοσοκομείων - Media

 

Η διάδοση του κορονοϊού και τα έκτακτα μέτρα επιβάλλουν αλλαγές και στα προγράμματα των τηλεοπτικών σταθμών.

Το σχέδιο όσον αφορά την κρατική τηλεόραση προβλέπει λειτουργία με το ελάχιστο δυνατό προσωπικό και τη διακοπή των προγραμμάτων στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο που δεν είναι απολύτως απαραίτητα. Θα μεταδίδονται εκπομπές από το Αρχείο της ΕΡΤ και μουσική από το ραδιόφωνο και μόνο τα απαραίτητα ενημερωτικά προγράμματα από την ΕΡΤ1. Η λειτουργία της ΕΡΤ είναι κομβική καθώς είναι η μόνη που καλύπτει και τα πλέον δυσπρόσιτα σημεία της χώρας, όπως αναφέρουν οι τυπολογίες. Ήδη έχουν ανασταλεί οι δραστηριότητες της ΕΡΤ που επιβάλουν την παρουσία κοινού, όπως τα Μουσικά Σύνολα.

Καθοριστικός είναι και ο ρόλος του ΟΤΕ, ο οποίος ανταποκρίθηκε στα αιτήματα της κυβέρνησης. Η δωρεάν μετάδοση αγώνων μεγάλου ενδιαφέροντος ξεκίνησε από την Cosmote TV, με την ανακοίνωση για τον αγώνα του Europa League ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Γουλβς από το κανάλι της στο YouTube, έτσι ώστε να μην αναγκαστούν οι οπαδοί να πάνε στις καφετέριες για να τον παρακολουθήσουν, από τη στιγμή που επρόκειτο να διεξαχθεί χωρίς την παρουσία του κοινού.

Ο ΟΤΕ, πέρα από τα αυστηρά μέτρα υγιεινής, ήδη προχώρησε στην απολύμανση όλων των κτιριακών του υποδομών και το προσωπικό που εργάζεται στο κεντρικό κτίριο στο Μαρούσι για δύο ημέρες δεν προσήλθε στις εγκαταστάσεις, μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας. Ο ρόλος του ΟΤΕ είναι κρίσιμος για τις επικοινωνίες, άρα και τη συνολική λειτουργίας της χώρας και υπάρχει ο μέγιστος βαθμός επαγρύπνησης. Υπάρχει πρόβλεψη για την εργασία του προσωπικού εξ αποστάσεως μέχρι να αρθούν τα έκτακτα μέτρα.

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:32