search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 12:13
MENU CLOSE

«Έξαλλοι στην Ικαρία με τον γιο του εφοπλιστή»

29.03.2020 12:38
Τέλος οι χοροί: Χωρίς πίστες και μόνο με καθήμενους πανηγύρια, συναυλίες και μπουζούκια (Video) - Media

 

Το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στην Ικαρία είναι γεγονός καθώς ως γνωστόν θετικός στον ιό βρέθηκε ο 25χρονος γιός εφοπλιστή, που ζει στην Αγγλία και έφτασε την Παρασκευή 20 Μαρτίου στο νησί.

Χθες Σαββάτο ο 25χρονος μεταφέρθηκε από την Ικαρία στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας με ειδική πτήση της Πολεμικής Αεροπορίας. Τον παρέλαβε μεταγωγικό C-27 και ταξίδεψε μέσα σε ειδική κάψουλα. Αν και η κατάσταση του δεν εμπνέει ανησυχία, για προληπτικούς λόγους φέρεται να μεταφέρθηκε στο Θριάσιο νοσοκομείο. Με βάση τις τελευταίες πληροφορίες, νοσηλεύεται με παροχή οξυγόνου και σήμερα είναι απύρετος.

Την ίδια ώρα σύμφωνα με το mononews «απαράδεκτη χαρακτηρίζουν την συμπεριφορά του νεαρού εφοπλιστή, οι κάτοικοι της Ικαρίας».

Σε άρθρο με τίτλο: «Έξαλλοι στην Ικαρία με τον γιο του εφοπλιστή» η ιστοσελίδα αναφέρει:

Ο 25χρονος είχε επιστρέψει, πρόσφατα, στην Ελλάδα από το Λονδίνο και προ ημερών μετέβη στο νησί του Αιγαίου μαζί με δυο ακόμη άτομα, αψηφώντας τις αυστηρές συστάσεις του ΕΟΔΥ.

Ύστερα από ύποπτα συμπτώματα που εκδήλωσε την περασμένη Πέμπτη, υπεβλήθη σε εξέταση για κορωνοϊό, το οποίο το απόγευμα της Παρασκευής «βγήκε» θετικό.

Από το απόγευμα της Πέμπτης το νησί της Ικαρίας είναι ανάστατο, με τους κατοίκους να προσπαθούν να διαπιστώσουν ποιοι ήρθαν σε επαφή μαζί του και να χαρακτηρίζουν απαράδεκτη την συμεριφορά του νεαρού εφοπλιστή.

Για τον 25χρονο γιο του επιχειρηματία ο Φρίξος Δρακοντίδης είχε γράψει στο «Πρώτο Θέμα»: “Η ανευθυνότητα και η απερισκεψία του 25χρονου γιου του επιχειρηματία που «έσπασε» την καραντίνα μετά την άφιξη του στην Αθήνα, ερχόμενος από το Λονδίνο για να ταξιδέψει στην Ικαρία, όπου και η εξοχική κατοικία της οικογένειάς του, κινητοποίησε όλες τις αρμόδιες Αρχές.

Η ιχνηλάτηση των επαφών που είχε ο 25χρονος στο βόρειο τμήμα του νησιού, συγκεκριμένα στις Ράχες και στο χωριό Άγιος Πολύκαρπος γίνεται με δυσκολία καθώς οι ντόπιοι που τον συνάντησαν δεν φαίνονται διατεθειμένοι να απευθυνθούν στις Αρχές και να ενημερώσουν σχετικά. Εξετάζεται η πληροφορία να συμμετείχε ο 25χρονος μαζί με άλλους νεαρούς Ικαριώτες σε χοιροσφάγια (ικαριώτικο έθιμο) ενώ λέγεται ότι πραγματοποιήθηκε στην κατοικία του συγκέντρωση περίπου 10 ατόμων, χωρίς όμως να έχει εξακριβωθεί ποια ήταν οι υπόλοιποι που τον επισκέφτηκαν πέρα από την Ολλανδέζα φίλη του κι έναν ακόμη φίλο του Βρετανικής καταγωγής, για τον οποίο λέγεται ότι έφτασαν μαζί στο νησί χωρίς όμως αυτό να έχει επιβεβαιωθεί.

Το βέβαιο είναι ότι αρκετά μαγαζιά που επισκέφτηκε ο 25χρονος γιος του επιχειρηματία κατέβασαν ρολά, ενώ χαρακτηριστικό του φόβου που κυριαρχεί, είναι ότι οι κάτοικοι αποφεύγουν να ψωνίσουν απο το σούπερ μάρκετ που αγόρασε προμήθειες για όσο θα διαρκούσε η διαμονή του στην Ικαρία. Ο δήμαρχος του νησιού, Νίκος Καλαμπόγιας, προχώρησε σε έκκληση μέσω Facebook και όχι μόνο, σε όσους ταξίδεψαν με το πλοίο Blue Star Mykonos την Παρασκευή 20 Μαρτίου από Πειραιά προς Ικαρία να παραμείνουν σε κατ’ οίκον περιορισμό μέχρι τις 5 Απριλίου. Είναι το δρομολόγιο που πήρε ο 25χρονος και η παρέα του για να πάνε στην Ικαρία.

Ο δήμαρχος ζητά από τους ταξιδιώτες, σε περίπτωση που παρουσιάσουν οποιοδήποτε σύμπτωμα, να επικοινωνήσουν με το νοσοκομείο Ικαρίας.

Θυμίζουμε ότι χθες ο 25χρονος μεταφέρθηκε από την Ικαρία στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας με ειδική πτήση της Πολεμικής Αεροπορίας. Τον παρέλαβε μεταγωγικό C-27 και ο γιος του επιχειρηματία ταξίδεψε μέσα σε ειδική κάψουλα που χρησιμοποιείται για αυτό το σκοπό, μόνο μια φορά τη μέρα. Αν και η κατάσταση του δεν εμπνέει ανησυχία, για προληπτικούς λόγους φέρεται να μεταφέρθηκε στο Θριάσιο νοσοκομείο. Με βάση τις τελευταίες πληροφορίες, νοσηλεύεται με παροχή οξυγόνου και σήμερα είναι απύρετος.”

Πηγή: zoornalistas.com

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 12:12