search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 13:50
MENU CLOSE

Προειδοποίηση γιατρού: Φοράτε γυαλιά και όχι φακούς επαφής, μπορεί να λειτουργήσουν σαν ασπίδα για τα σταγονίδια του κορωνοϊού

30.03.2020 17:39
Προειδοποίηση γιατρού: Φοράτε γυαλιά και όχι φακούς επαφής, μπορεί να λειτουργήσουν σαν ασπίδα για τα σταγονίδια του κορωνοϊού - Media

 

Μια οφθαλμίατρος από την Αγγλία η Sabrina Shah-Desai, σύμφωνα με την daily mail, προειδοποιεί και συνιστά στον κόσμο που φοράει γυαλιά, να μην φοράει φακούς επαφής. Ο λόγος όπως εξηγεί είναι πως τα γυαλιά μπορεί να λειτουργήσουν σαν «μερική ασπίδα» και να ανακόψουν τα σταγονίδια του κορωνοϊού που αιωρούνται στον αέρα. 
Επίσης η γιατρός λέει πως φορώντας φακούς επαφής έχουμε περισσότερες πιθανότητες να αγγίξουμε τα μάτια μας, κάτι που μπορεί να μεταδώσει τον ιό εφόσον τα δάχτυλα μας έχουν πιάσει προηγούμενα μια επιφάνεια μολυσμένη. Ενώ με τα γυαλιά κάτι τέτοιο δεν είναι τόσο εύκολο να συμβεί. 
Η ίδαι είπε: «Όταν κάποιος βήχει ή φτερνίζεται, τα γυαλιά λειτουργούν ως μερική ασπίδα. Όμως μετά θα πέπει να τα πλένετε με ιδιαίτερη προσοχή αφού μικροσταγονίδια μπορεί να έχουν καθίσει στο τζάμι επάνω» 
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 13:50