search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 09:22
MENU CLOSE

Οργή Πατούλη για την αύξηση της κυκλοφορίας ΙΧ στους δρόμους

10.04.2020 20:35
Οργή Πατούλη για την αύξηση της κυκλοφορίας ΙΧ στους δρόμους - Media

 

Αύξηση της κυκλοφορίας των οχημάτων στις κεντρικές αρτηρίες της Αττικής που έφθασε έως και το 18% την τρίτη εβδομάδα της επιβολής των περιοριστικών μέτρων σε σχέση με την πρώτη, διαπιστώνει το Κέντρο Διαχείρισης Κυκλοφορίας της Περιφέρειας Αττικής.

Τα αναλυτικά στοιχεία για την κυκλοφορία των οχημάτων τις τρεις πρώτες εβδομάδες επιβολής των μέτρων ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης χαρακτηρίζοντας «ανησυχητική την αυξανόμενη κυκλοφορία των οχημάτων» και λέγοντας ότι «δεν πρέπει να εφησυχάζουμε καθώς ο κίνδυνος μετάδοσης του κορωνοϊού παραμένει».

Οπως αναφέρει, την δεύτερη εβδομάδα εφαρμογής των μέτρων, (30 Μαρτίου με 5 Απριλίου) διαπιστώθηκε μια αύξηση της κυκλοφορίας σε ποσοστό 7.6% σε σύγκριση με τους φόρτους της πρώτης εβδομάδας εφαρμογής των μέτρων (23 με 29 Μαρτίου). Μάλιστα κατά τη τρίτη εβδομάδα εφαρμογής των μέτρων, δηλαδή την τρέχουσα εβδομάδα, παρουσιάστηκε περαιτέρω αύξηση της κυκλοφορίας σε ποσοστό 10% σε σύγκριση με τους φόρτους της πρώτης εβδομάδας εφαρμογής των μέτρων.

Τα στατιστικά δεδομένα καταγράφονται από 600 ανιχνευτές κυκλοφορίας, οι οποίοι μετρούν συνεχώς τον αριθμό των οχημάτων που διέρχονται από κεντρικές αρτηρίες. Η περαιτέρω ανάλυση των δεδομένων δείχνει ότι:

1. Κατά την πρώτη εβδομάδα εφαρμογής των μέτρων, δηλαδή από 23 με 29 Μαρτίου χωρίς να συμπεριλαμβάνονται στον υπολογισμό οι μετρήσεις κατά την αργία της 25ης Μαρτίου:

παρουσιάστηκε μείωση της κυκλοφορίας σε ποσοστό 52.8% σε σύγκριση με τους αντίστοιχους φόρτους που είχαν παρουσιαστεί κατά μέσο όρο (τυπική εβδομάδα βάσης) το Μάρτιο του προηγούμενου έτους (2019)

παρουσιάστηκε μείωση της κυκλοφορίας σε ποσοστό 50.2% σε σύγκριση με τους αντίστοιχους φόρτους που είχαν παρουσιαστεί την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου 2020 (2 με 8 Μαρτίου).

2. Κατά τη δεύτερη εβδομάδα εφαρμογής των μέτρων, δηλαδή από 30 Μαρτίου μέχρι 5 Απριλίου:

εξακολούθησε να παρουσιάζεται μεν μείωση της κυκλοφορίας σε σύγκριση με τους φόρτους της τυπικής εβδομάδας Μαρτίου 2019, αλλά σε μικρότερο πλέον ποσοστό (49.2%)

παρουσιάστηκε αύξηση της κυκλοφορίας σε ποσοστό 7.6% σε σύγκριση με τους φόρτους της πρώτης εβδομάδας εφαρμογής των μέτρων (23 με 29 Μαρτίου)

3. Κατά τη τρίτη εβδομάδα εφαρμογής των μέτρων, δηλαδή την τρέχουσα εβδομάδα, παρουσιάστηκε περαιτέρω αύξηση της κυκλοφορίας σε ποσοστό 10% σε σύγκριση με τους φόρτους της πρώτης εβδομάδας εφαρμογής των μέτρων (23 με 29 Μαρτίου).

Τέλος κατά τα Σαββατοκύριακα παρουσιάζεται σημαντική πτώση της κυκλοφορίας, που κυμαίνεται από 70% έως 80% σε σχέση με το πριν την λήψη των μέτρων διάστημα.

Ενδεικτικά παρακάτω αναφέρουμε τους μέσους ωριαίους φόρτους οχημάτων (δηλαδή τον συνολικό αριθμό των οχημάτων που περνούν σε μία ώρα από μια διατομή της οδού), που παρουσιάστηκαν στην Λ. Κηφισού στο ύψος των ΚΤΕΛ στο ρεύμα προς Πειραιά, κατά τα παραπάνω περιγραφόμενα διαστήματα.

2019 – τυπική εβδομάδα βάσης Μαρτίου: 5.209 οχήματα ανά ώρα

2020 – 1η εβδομάδα Μαρτίου (από 2 έως 8 Μαρτίου): 5.335 οχήματα ανά ώρα

2020 – 1η εβδομάδα λήψης των μέτρων (από 23 εως 29 Μαρτίου): 2.558 οχηματα ανά ώρα

2020 – 2η εβδομάδα λήψης των μέτρων (από 30 Μαρτίου έως 5 Απριλίου): 2.830 οχήματα ανά ώρα

2020 – 3η εβδομάδα λήψης των μέτρων (τρέχουσα εβδομάδα): 2.836 οχήματα ανά ώρα

Τα σχετικά στοιχεία και συμπεράσματα με εντολή του Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη θα μεταβιβαστούν άμεσα στα αρμόδια Υπουργεία προκειμένου να ληφθούν μέτρα που θα περιορίσουν άσκοπες μετακινήσεις των πολιτών.

Οπως επισημαίνει ο ίδιος ο Περιφερειάρχης, η αύξηση της κυκλοφορίας «καταδεικνύει μια χαλάρωση η οποία μπορεί να λειτουργήσει αρνητικά. Δεν πρέπει να εφησυχάζουμε καθώς ο κίνδυνος μετάδοσης του κορονοϊού παραμένει.

Σε κάθε περίπτωση οι πολίτες οφείλουν να συνεργάζονται με τις αρχές και να αποφεύγουν άσκοπες μετακινήσεις και οι αρμόδιες αρχές χρειάζεται να αξιοποιήσουν τα σχετικά στοιχεία πριν το αυξητικό φαινόμενο λάβει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις».

Πηγή: Ethnos

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 09:22