search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 02:55
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: Ντύνονται φαντάσματα και περιφέρονται στους δρόμους για να κρατήσουν το βράδυ μέσα, τους προληπτικούς κατοίκους

13.04.2020 16:10
Κορωνοϊός: Ντύνονται φαντάσματα και περιφέρονται στους δρόμους για να κρατήσουν το βράδυ μέσα, τους προληπτικούς κατοίκους   - Media

 

Στο νησί Ιάβα στην Ινδονησία, οι κάτοικοι δεν υπάκουαν στους νόμους και τις εντολές της πολιτείας για παραμονή στο σπίτι τώρα την περίοδο του κορωνοϊού. Κάποιος σκέφτηκε πως μόνο ένας τρόπος υπάρχει να τους κάνει να πειθαρχήσουν και αυτός ο τρόπος είχε να κάνει με τη δυσδαιμονία τους. 
Οι κάτοικοι εκεί είναι δυσδαιμόνες και προληπτικοί. Και οι αρχές προσέλαβαν άλους κατοίκους για να ντύνονται με λευκά σεντόνια και όλο το βράδυ να περιπολούν στους δρόμους ανά δυο. Έτσι όπως είναι ντυμένοι μοιάζουν με φαντάσματα και οι προληπτικοί κάτοικοι δεν τολμούν να ξεμυτίσουν από το σπίτι και φυσικά δεν μπορούν να ξορκίσουν το κακό το οποίο υπάρχει στους δρόμους. 
Ο Anjar Pancaningtyas, επικεφαλής ομάδας νεολαίας χωριού που συντόνισε με την αστυνομία την ασυνήθιστη πρωτοβουλία, δήλωσε: «Θέλαμε να είμαστε διαφορετικοί και να δημιουργήσουμε ένα αποτρεπτικό αποτέλεσμα, επειδή το pocong είναι τρομακτικό».
Το poncong είναι ένα είδος δαίμονα ή φαντάσματος της περιοχής που κυκλοφορεί στα λευκά και έχει καρφιά γύρω από το πρόσωπο και τα μάτια. Το φοβούνται οι κάτοικοι και πάντα προσπαθούν να το ξορκίσουν. Στη λαογραφία της χώρας ακούγεται ότι είναι παγιδευμένες ψυχές νεκρών που δεν μπορούν να περάσουν στον άλλον κόσμο. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 01:43