search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 15:38
MENU CLOSE

Σκουρλέτης κατά Μητσοτάκη για «ρεσιτάλ υποκρισίας» με τη δημόσια υγεία

14.04.2020 11:34
Σκουρλέτης κατά Μητσοτάκη για «ρεσιτάλ υποκρισίας» με τη δημόσια υγεία - Media

 

Για «ρεσιτάλ υποκρισίας», καθώς «διαχρονικά, οι θέσεις της ΝΔ ακυρώνουν το δημόσιο σύστημα υγείας», μίλησε ο Πάνος Σκουρλέτης στον «ΣΚΑΪ», με αφορμή το διάγγελμα του πρωθυπουργού.

«Το να ακούς ύμνους για το Εθνικό Σύστημα Υγείας από τον κ. Μητσοτάκη και από την παράταξη της ΝΔ θα μπορούσε να εκληφθεί και ως ένα δείγμα θετικής αυτοκριτικής. Διότι ήταν η παράταξη που όλα τα προηγούμενα χρόνια, ακόμα και προεκλογικά, παρουσίαζε ένα πρόγραμμα και συγκεκριμένες προτάσεις που ακύρωναν τον δημόσιο χαρακτήρα του συστήματος υγείας», είπε ο Γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ. Χαρακτήρισε «υποκρισία και υποτίμηση του κοινού νου» να λέγεται πως «σε πέντε εβδομάδες έγιναν όσα δεν έγιναν τα τελευταία δέκα χρόνια (…) όταν γνωρίζουμε ότι ακόμη και σήμερα οι 2.000 προσωρινές θέσεις εργασίας στα νοσοκομεία εκκρεμούν».

«Εκεί που συμφωνήσαμε το είπαμε ευθέως, χωρίς δεύτερες συζητήσεις και προσεγγίσεις, αλλά εκεί που διαφωνούμε έχουμε υποχρέωση να καταθέσουμε τη γνώμη μας», είπε για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ. Τόνισε ότι οι μακροχρόνια άνεργοι δεν είναι 150.000 αλλά πλησιάζουν τις 500.000 και πρόσθεσε ότι «το μεγάλο έλλειμμα των κυβερνητικών μέτρων είναι ότι περιορίζουν την άμεση δημοσιονομική παρέμβαση αυτή τη στιγμή». Ανέφερε ότι το πακέτο μέτρων που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση μόλις ξεπερνάει το 2% του ΑΕΠ και δεν ξεπερνά τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, για να τονίσει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μιλά για μέτρα άμεσης δαπάνης «ώστε να μην κλείσουν επιχειρήσεις, να μη χαθούν θέσεις εργασίας». «Όταν θα έχει καταρρεύσει το μέτωπο, όταν η ύφεση θα μας έχει κυκλώσει από παντού, οι εφεδρείες θα είναι άχρηστες», είπε.

«Πιστεύω ότι μόνο ένας νοσηρός νους, μπορεί εν μέσω πανδημίας και μπροστά σε μια τέτοια ύφεση, να μιλάει για εκλογές», σχολίασε ο κ. Σκουρλέτης, θέτοντας το ερώτημα: «Είναι δυνατόν να μετράμε απώλειες ζωών, να συζητάμε εάν θα έρθει δεύτερο κύμα και να μιλάμε για εκλογές;». Μίλησε, μεταξύ άλλων, για περιορισμένη προβολή των θέσεων της αντιπολίτευσης από τα ΜΜΕ: «οι συγκεκριμένες και συγκροτημένες απόψεις της αντιπολίτευσης διεκδικούν το πολύ ενάμιση με δύο λεπτά στα δελτία ειδήσεων».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 15:38