search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 00:23
MENU CLOSE

Η καθημερινή ζωή στο Άγιο Όρος στο νέο επεισόδιο της σειράς ντοκιμαντέρ «Άγιο Όρος-Ψηφιακή Εποχή»

15.04.2020 13:49
Η καθημερινή ζωή στο Άγιο Όρος στο νέο επεισόδιο της σειράς ντοκιμαντέρ «Άγιο Όρος-Ψηφιακή Εποχή»  - Media
 
Την καθημερινή ζωή στο Άγιο Όρος, παρουσιάζει το νέο επεισόδιο της σειράς ντοκιμαντέρ «Άγιο Όρος-Ψηφιακή Εποχή», σε παραγωγή COSMOTE TV, που θα προβληθεί τη Μ. Παρασκευή (17/4) στις 21.00 στο COSMOTE HISTORY HD και ταυτόχρονα -ελεύθερα για το κοινό- στο COSMOTE HISTORY @YouTube.
Μέσα από αφηγήσεις των μοναχών του Αγίου Όρους, οι τηλεθεατές θα γνωρίσουν τα διαφορετικά πρόσωπα της καθημερινότητας του Ιερού Τόπου, τον τρόπο που αντιλαμβάνονται οι Πατέρες του Αγίου Όρους το «άβατο», αλλά και την «Αθωνική Ψηφιακή Κιβωτό», τον νέο διαδικτυακό τόπο που φέρνει για πρώτη φορά στο φως της δημοσιότητας τον σπάνιο πολιτιστικό πλούτο της Αθωνικής Πολιτείας.
 

Το πρόγραμμα του COSMOTE HISTORY HD τη Μεγάλη Εβδομάδα περιλαμβάνει, επίσης, τα νέα επεισόδια των σειρών ντοκιμαντέρ «O τόπος μου γιορτάζει» και «Σύγχρονοι Γέροντες»:
 
• Η σειρά ντοκιμαντέρ «Ο τόπος μου γιορτάζει», σε παραγωγή COSMOTE TV, μας ταξιδεύει ανήμερα του Πάσχα (19/4) στον Άγιο Νικόλαο της Κρήτης για να μας παρουσιάσει το κάψιμο του Ιούδα, ένα πασχαλινό έθιμο που συναντάται σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας την Ανάσταση. Στο επεισόδιο, οι τηλεθεατές θα παρακολουθήσουν, επίσης, πώς αναπαρίστανται τα πάθη της Μεγάλης Εβδομάδας στους ναούς της περιοχής και θα ανακαλύψουν την ιστορία της Σπιναλόγκας (16.00, COSMOTE HISTORY HD).
 
• Την Κυριακή του Πάσχα (19/4), οι συνδρομητές του COSMOTE HISTORY HD θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την ιστορία και το έργο του Εφραίμ του Φιλοθεΐτη – Αριζονίτη, μέσα από το νέο επεισόδιο της σειράς «Σύγχρονοι Γέροντες», που προβάλλεται στο πλαίσιο του ομώνυμου μηνιαίου αφιερώματος του καναλιού. Το επεισόδιο παρουσιάζει, μεταξύ άλλων, πώς, μετά την κοίμηση του πνευματικού του πατέρα, του Γέροντα Ιωσήφ του Ησυχαστή, ο Εφραίμ ανέλαβε τη Μονή Φιλοθέου, ενώ λίγο αργότερα ταξίδεψε στην Αμερική, όπου, έχοντας ως βάση την Αριζόνα, δημιούργησε 19 μοναστικές κοινότητες (21.00, COSMOTE HISTORY HD & ταυτόχρονα στο COSMOTE HISTORY @YouTube ).
 
Οι σειρές ντοκιμαντέρ «Μεγάλη Εβδομάδα» και «Ιεροί Τόποι» στο εορταστικό πρόγραμμα του COSMOTE HISTORY HD
 
Το εορταστικό πρόγραμμα του COSMOTE HISTORY HD συμπληρώνουν οι σειρές ντοκιμαντέρ «Μεγάλη Εβδομάδα» και «Ιεροί Τόποι», που θα μεταδίδονται καθημερινά στο κανάλι, έως και το Μ. Σάββατο 18/4.
 
Μέσα από 4 επεισόδια, η σειρά ντοκιμαντέρ «Μεγάλη Εβδομάδα» θέτει στο επίκεντρο τα γεγονότα της εβδομάδας των Παθών και παρουσιάζει τον τρόπο με τον οποίο τη βιώνουν σήμερα στους Αγίους Τόπους. Ειδικότερα, τη Μ. Τετάρτη 15/4, οι συνδρομητές θα παρακολουθήσουν την άφιξη του Ιησού στην Ιερουσαλήμ και την έναρξη των Αγίων Παθών (Κυριακή των Βαΐων), ενώ την Μ. Πέμπτη 16/4 παρουσιάζονται βήμα-βήμα τα γεγονότα που ακολούθησαν, από τον Μυστικό Δείπνο μέχρι τη Σταύρωση. Ανήμερα της Μ. Παρασκευής 17/4 το επεισόδιο είναι αφιερωμένο στην τελευταία μέρα του Ιησού στη Γη, ενώ η σειρά ολοκληρώνεται το Μ. Σάββατο 18/4 με μια αναδρομή σε όσα συνέβησαν την Κυριακή του Πάσχα. Όλα τα επεισόδια θα προβάλλονται στις 22.00 στο COSMOTE HISTORY HD.
 
Επίσης, η σειρά ντοκιμαντέρ «Ιεροί Τόποι», με θέμα τους θρησκευτικούς τόπους και τα μοναδικά μνημεία της χριστιανοσύνης, θα μας παρουσιάσει τη M. Τετάρτη 15/4 τον Ιερό Ναό και τη Μονή των Αγίων Αποστόλων στην Καπερναούμ, ενώ τη Μ. Πέμπτη 16/4 θα μας ξεναγήσει στη Μονή του Τιμίου Σταυρού στα Ιεροσόλυμα. Τη Μ. Παρασκευή 17/4 και το Μ. Σάββατο 18/4, τα επεισόδια είναι αφιερωμένα στον Ναό της Αναστάσεως (20.15, COSMOTE HISTORY HD).
 
Τα επεισόδια όλων των σειρών είναι διαθέσιμα μετά την προβολή τους on demand στη δωρεάν υπηρεσία COSMOTE TV PLUS.
 
Η υπόθεση της «σφαγής στο Δήλεσι» που στιγμάτισε την Ελλάδα του 19ου αιώνα, στο νέο επεισόδιο της εκπομπής «Μηχανή του Χρόνου»
Η «σφαγή στο Δήλεσι», η υπόθεση απαγωγής και δολοφονίας μίας ομάδας Άγγλων και Ιταλών αριστοκρατών περιηγητών από τη συμμορία των Αρβανιτάκηδων το 1870, βρίσκεται στο επίκεντρο του νέου επεισοδίου της εκπομπής «Μηχανή του Χρόνου». To επεισόδιο, με παρουσιαστή τον δημοσιογράφο Χρίστο Βασιλόπουλο, θα μεταδοθεί σε Α’ προβολή τη Δευτέρα του Πάσχα (20/4) στις 21.00, στο COSMOTE HISTORY HD.
 
Η υπόθεση, που στιγμάτισε την Ελλάδα διεθνώς, εκτυλίχθηκε στις αρχές του Απριλίου του 1870, κατά τον έβδομο χρόνο της βασιλείας του Γεώργιου Α΄, όταν μία ομάδα Ευρωπαίων αριστοκρατών αποφάσισε να επισκεφθεί τον Μαραθώνα για να δει από κοντά τον τόπο της ιστορικής μάχης. Η εκπομπή ξετυλίγει το νήμα της υπόθεσης, παρουσιάζοντας πώς η συμμορία των Αρβανιτάκηδων, εκμεταλλεύτηκε τη συγκυρία στήνοντας ενέδρα στο Πικέρμι, με στόχο την απαγωγή των ξένων περιηγητών για τη λήψη λύτρων.
 
Απόγονοι των πρωταγωνιστών της υπόθεσης περιγράφουν στον Χρίστο Βασιλόπουλο τις διαπραγματεύσεις μεταξύ της κυβέρνησης και των ληστών και πώς αυτές οδηγήθηκαν στην αποτυχία. Παράλληλα, η εκπομπή φέρνει στο φως, για πρώτη φορά μέσω ντοκουμέντων, το σχέδιο εξόντωσης των ληστών με υπνωτικό. Η ιδέα αυτή, όμως, εγκαταλείφθηκε την τελευταία στιγμή λόγω του φόβου αποτυχίας και αντεκδίκησης.
 
Η «Μηχανή του Χρόνου» ξεδιπλώνει, επίσης, το πολιτικό παρασκήνιο της υπόθεσης, η οποία έπληξε διπλωματικά την Ελλάδα και την έφερε σε ρήξη με την Βρετανία, σε μια εποχή που προσπαθούσε να ακολουθήσει τα ευρωπαϊκά πρότυπα και να ξεπεράσει την αρνητική κληρονομιά της τουρκοκρατίας.
 
Η «Μηχανή του Χρόνου» προβάλλεται κάθε Δευτέρα στις 21.00 και σε επανάληψη κάθε Κυριακή στις 17.00. Όλα τα επεισόδια της εκπομπής, μετά την προβολή τους στο COSMOTE HISTORY HD, είναι διαθέσιμα για δωρεάν, on demand θέαση στην υπηρεσία COSMOTE TV PLUS.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 00:20