25/11/2020 12:09:21

Ανέπαφες οι 8 στις 10 συναλλαγές μετά την αύξηση του ορίου στα 50 ευρώ

Τράπεζες: Παρατείνεται το όριο των 50 ευρώ στις ανέπαφες συναλλαγές - Media

 

Οι 8 στις 10 συναλλαγές που πραγματοποιούνται σήμερα σε σούπερ μάρκετ, φούρνους, φαρμακεία κλπ. γίνονται ανέπαφα με χρεωστικές κάρτες.

Αυτό λέει, μιλώντας στο mononews.gr, η κ. Χριστίνα Θεοφιλίδη, γενική διευθύντρια Λιανικής Τραπεζικής της Εθνικής Τράπεζας και σημειώνει πως καθώς αυξήθηκε στα 50 ευρώ το ύψος των ανέπαφων συναλλαγών, παρατηρήθηκε ανάλογη αύξηση και στο ύψος της μέσης συναλλαγής που πραγματοποιείται στα σούπερ μάρκετ, με το ποσό να διαμορφώνεται ανά συναλλαγή στα 40 με 45 ευρώ, με το 50% των πελατών να πληρώνει με χρεωστική κάρτα.

«Το 78% των συναλλαγών γίνεται με ανέπαφες πληρωμές και αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά σε ευρωπαϊκό επίπεδο», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Την ίδια ώρα η Εθνική Τράπεζα υλοποιεί καινοτόμες digital υπηρεσίες προκειμένου να διευκολύνει όλο το πλέγμα των συναλλαγών της πελατείας της. Και επειδή τον Μάρτιο σε κάποια καταστήματα της ΕΤΕ δημιουργήθηκε «συνωστισμός» κατά την πληρωμή των συντάξεων, η Εθνική  έχει λάβει πρωτοβουλίες για να μην επαναληφθούν και τον Απρίλιο οι ίδιες εικόνες. Όπως λέει η κ. Θεοφιλίδη, το θετικό είναι ότι οι πληρωμές των συντάξεων θα «σπάσουν» σε δύο μέρες –ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του ΑΜΚΑ- και θα γίνουν νωρίτερα.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.