search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 18:17
MENU CLOSE

Ανέπαφες οι 8 στις 10 συναλλαγές μετά την αύξηση του ορίου στα 50 ευρώ

15.04.2020 13:56
Ανέπαφες συναλλαγές: Παράταση του ορίου των 50 ευρώ χωρίς χρήση PIN - Media

 

Οι 8 στις 10 συναλλαγές που πραγματοποιούνται σήμερα σε σούπερ μάρκετ, φούρνους, φαρμακεία κλπ. γίνονται ανέπαφα με χρεωστικές κάρτες.

Αυτό λέει, μιλώντας στο mononews.gr, η κ. Χριστίνα Θεοφιλίδη, γενική διευθύντρια Λιανικής Τραπεζικής της Εθνικής Τράπεζας και σημειώνει πως καθώς αυξήθηκε στα 50 ευρώ το ύψος των ανέπαφων συναλλαγών, παρατηρήθηκε ανάλογη αύξηση και στο ύψος της μέσης συναλλαγής που πραγματοποιείται στα σούπερ μάρκετ, με το ποσό να διαμορφώνεται ανά συναλλαγή στα 40 με 45 ευρώ, με το 50% των πελατών να πληρώνει με χρεωστική κάρτα.

«Το 78% των συναλλαγών γίνεται με ανέπαφες πληρωμές και αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά σε ευρωπαϊκό επίπεδο», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Την ίδια ώρα η Εθνική Τράπεζα υλοποιεί καινοτόμες digital υπηρεσίες προκειμένου να διευκολύνει όλο το πλέγμα των συναλλαγών της πελατείας της. Και επειδή τον Μάρτιο σε κάποια καταστήματα της ΕΤΕ δημιουργήθηκε «συνωστισμός» κατά την πληρωμή των συντάξεων, η Εθνική  έχει λάβει πρωτοβουλίες για να μην επαναληφθούν και τον Απρίλιο οι ίδιες εικόνες. Όπως λέει η κ. Θεοφιλίδη, το θετικό είναι ότι οι πληρωμές των συντάξεων θα «σπάσουν» σε δύο μέρες –ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του ΑΜΚΑ- και θα γίνουν νωρίτερα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 18:17